25 / 07 / 2024

yalovaya değer kazandıran projeler

yalovaya değer kazandıran projeler

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş'un gerçekleştirdiği araştırma ile kamu tarafından ihale edilen ve Marmara Bölgesi'nin çehresini değiştirecek mega projelerin merkezinde kalan Yalova ili mercek altına alınıyor.

Ev, arsa, araba altın, kripto ve borsa! Şu an kazandıran yatırım aracı hangisi? 

Milyonlarca yatırımcı ellerindeki parasını arsa, ev, dolar, altın, kripto ve borsa gibi farklı yatırım araçlarında değerlendiriyor. Peki şu anda kazandıran yatırım aracı hangisi?

Borsa İstanbul’da son 6 ayda yüzde 80’nin üzerinde kazandıran hisseler!

Borsa İstanbul’da yükseliş sürüyor. Bazı hisselerde de endekse bağlı olarak artış devam ederken, eksiye geçen şirketler de az değil. İşte Borsa İstanbul’da son 6 ayda yüzde 80’in üzerinden kazandıran ve kaybettiren hisseler…

Elinde bu hisseleri bulunduranlar dikkat! İşte bu hafta en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden Bist100 hisseleri!

Yatırımcılar dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul ile ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas da bu haftanın en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden Bist100 hisselerini açıkladı.

Hangi otomobillerin değeri düştü hangileri değer kazandı?

Otomobil sahipliği, özellikle yeni bir araç satın alındığı zaman amortismanla karşı karşıya kalınmasını gerektirmektedir. Fakat, bazı araçlar, diğerlerine oranla daha az değer kaybına maruz kalıyor. Buna göre yapılan araştırmada değer kaybeden ve kazanan otomobiller açıklandı.

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

Borsada bu hafta! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler...

Borsa İstanbul'da 22-26 Ocak tarihlerinde en çok kazandıran hisse yüzde 19,01 ile Kocaer Çelik'in olduğu kaydedildi. Türkiye İş Bankası (C) ise yüzde 2,17 ile en çok değer kaybeden firma oldu.

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Türkiye'de ev fiyatları son 3 senede uçuşa geçti. Adana'da Karataş’taki gayrimenkuller ise son 1 yılda yaklaşık yüzde 175 değer kazandı.

Kripto para piyasasında neler oluyor? Hangi coin’ler değer kazandı, hangileri kaybetti? Hemen bakın!

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC) son 24 saatte 0,78 oranında değer kazanarak 35,253 dolardan işlem görmeye başladı. Ethereum (ETH) yüzde 0,92 değer kaybetti.

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 4,15 oranında değer kaybetti. Aynı zamanda, dolar/TL yüzde 0,69, avro/TL yüzde 0,69, altının gram satış fiyatı yüzde 5,42 oranında değer kazandı.

Spor hisseleri Borsada yüzleri güldürdü! Beşiktaş en çok kazandıran şirket oldu!

Spor endeksi, Ocak-Haziran 2023 döneminde yüzde 26 oranında değerlendi. Beşiktaş en çok kazandıran şirket oldu. Peki Fenerbahçe ve Galatasaray'da son durum ne?

Borsa İstanbul yüzde 105 ile dünyada en fazla kazandıran borsa oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince hazırlanan “Türkiye Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, 2022’de dünyadaki organize borsalar arasında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla kazandıran borsa oldu.

Borsada satış rüzgarı sürüyor! İşte en fazla değer kaybeden ve kazandıran hisseler!

28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde borsada satış eğilimi devam ediyor. BIST 100 endeksi yüzde 1,03 oranında değer kaybederken, yarın Merkez Bankası’nın açıklayacağı politika faiz kararı piyasaların radarında olacak.

Altın ve dolar rolleri değiştirdi! Bu hafta yatırımcısına en çok kazandıran dolar oldu!

Bu hafta yatırım araçlarından altın ve borsa kaybettirirken dolar yatırımcısına kazandırdı. Seçim sonrasında gram altın 1,246 liraya gerilerken dolar yüzde 1,04  değer kazanarak 19,79 TL oldu. 

yalovaya değer kazandıran projeler Haberi

yalovaya değer kazandıran projeler

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş'un gerçekleştirdiği araştırma ile kamu tarafından ihale edilen ve Marmara Bölgesi'nin çehresini değiştirecek mega projelerin merkezinde kalan Yalova ili mercek altına alınıyor. Durmuş, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Yalova-Çınarcık-Armutmu Karayolu, Yalova OSB yatırımları, Yalova Marina ve Yalova Turizm yatırımlarını analiz ederek şehirde yaşanan gelişmeleri gözler önüne seriyor.


GEBZE-ORHANGAZİ-İZMİR OTOYOLU

EVA Gayrimenkul'un araştırmasına göre Yalova ilindeki değişim öncelikle Gebze-Orhangazi-İzmir projesinin inşaatı ile başlamış bulunuyor. 2016 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan mega proje İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirerek yılda yaklaşık 650 milyon dolar tasarruf sağlayacağı ileri sürülüyor. Proje sayesinde, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük metropollere ulaşımın kolaylaşacağını kaydeden Durmuş, Yalova'nın iç göç yaşayacağı ve şehir nüfusunun artacağını belirtiyor.


YALOVA-ÇINARCIK-ARMUTLU KARAYOLU

Yalova termal turizm açısından Türkiye'nin...