04 / 05 / 2024

Mega projeler Yalova'nın değerini arttırıyor!

Mega projeler Yalova'nın değerini arttırıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş'un gerçekleştirdiği araştırma ile kamu tarafından ihale edilen ve Marmara Bölgesi'nin çehresini değiştirecek mega projelerin merkezinde kalan Yalova ili mercek altına alınıyor.



Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş'un gerçekleştirdiği araştırma ile kamu tarafından ihale edilen ve Marmara Bölgesi'nin çehresini değiştirecek mega projelerin merkezinde kalan Yalova ili mercek altına alınıyor. Durmuş, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Yalova-Çınarcık-Armutmu Karayolu, Yalova OSB yatırımları, Yalova Marina ve Yalova Turizm yatırımlarını analiz ederek şehirde yaşanan gelişmeleri gözler önüne seriyor.


GEBZE-ORHANGAZİ-İZMİR OTOYOLU

EVA Gayrimenkul'un araştırmasına göre Yalova ilindeki değişim öncelikle Gebze-Orhangazi-İzmir projesinin inşaatı ile başlamış bulunuyor. 2016 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan mega proje İstanbul ile  İzmir  arasını 3,5 saate indirerek yılda yaklaşık 650 milyon dolar tasarruf sağlayacağı ileri sürülüyor. Proje sayesinde, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük metropollere ulaşımın kolaylaşacağını kaydeden Durmuş, Yalova'nın iç göç yaşayacağı ve şehir nüfusunun artacağını belirtiyor.


YALOVA-ÇINARCIK-ARMUTLU KARAYOLU

Yalova termal turizm açısından Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında Çınarcık ve Armutlu Bölgesi’nde yoğun bir nüfus yaşıyor. Yalova'nın önemli turizm bölgelerinden Çınarcık ve Armutlu ilçelerine ulaşımını daha kolay sağlayacak karayolu projesinin başladığını ifade eden Durmuş, 2016 içinde tamamlanması beklenen projenin, tatil bölgelerine ulaşım için iyi bir alternatif olacağı ve tercih edileceğini kaydediyor.


YALOVA OSB YATIRIMLARI

Ulaşım projelerinin hızla devam ettiği Yalova’da söz konusu projelerden beslenmesi planlanan OSB yatırımlarının da artığını ifade eden Durmuş, OSB yatırımlarının faaliyete geçmesi sonrasında şehirde sanayinin daha da gelişeceğini ve istihdama katkı sağlayacağını kaydediyor.


YALOVA MARİNA

Yalova merkezinde konumlanan ve 2010 yılında hizmete giren Yalova Marina'nın, Marmara Denizi’nde İstanbul marinaları haricindeki tek marina olduğuna dikkat çeken Durmuş, maksimum 30 metre boyunda toplam 240 deniz, 80 karapark yat bağlama kapasitesine sahip marinanın, İstanbul’daki yat sahiplerinin özellikle hafta sonunu geçirdiği uğrak marinalardan biri olduğunu da ifade ediyor.


YALOVA TURİZM BÖLGELERİ

Yalova dört mevsim turizm aktivitelerine ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Şehirde termal turizm, kıyı turizmi, spor amaçlı doğa turizmi, kamp-karavan turizmi, günübirlik turizm, sosyal turizm ve av turizmi öne çıkıyor. Özellikle Termal ve Armutlu Kaplıcaları, Türkiye’nin birinci derecede önemli kaplıcaları olmaları nedeniyle Yalova’nın en önemli turizm kaynaklarını oluşturuyor.


YABANCI YATIRIMCININ GÖZÜ YALOVA'DA

Yerli yatırımcıların daha çok Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi güzergahı üzerinde yer alan ilçelerde ve projenin yakın çevresinde yatırım yaptıklarını kaydeden Durmuş, bunun dışında tatil bölgelerinde tarla ve arsa yatırımı yapan yerli yatırımcıların da görüldüğünü ifade ediyor. Yalova’da yerli yatırımcıların daha ziyade ticari gayrimenkullere yöneldiğini belirten Durmuş, yerel geliştiricilerin satın aldıkları arsalar üzerinde villa ve konut projeleri geliştirerek yabancı yatırımcılara satış gerçekleştirdiklerini vurguluyor.



Yalova 


Geri Dön