25 / 07 / 2024

yalovayı değerlendiren projeler

yalovayı değerlendiren projeler

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş'un gerçekleştirdiği araştırma ile kamu tarafından ihale edilen ve Marmara Bölgesi'nin çehresini değiştirecek mega projelerin merkezinde kalan Yalova ili mercek altına alınıyor.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Ev hanımları müjde! Devlet hem prim hem de yıpranma desteği verecek, emeklilik kapısı sonunda açılıyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinden yararlanamayanlar için kısmi emeklilik formülü gündemde yerini aldı. Konuyu değerlendiren Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, ev hanımlarının da emeklilik fırsatının detaylarını açıkladı. 

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş: En akıllı yatırım aracı şu an ne altın ne de dolar!

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararı sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmaları değerlendiren ünlü ekonomi uzmanı İslam Memiş, altın ve doların yerine euroya yönelik yatırım önerisinde bulundu.

Konut sektöründe şimdi de 'Proje tamamlanır mı?' korkusu başladı

Konut sektörünü değerlendiren Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül, son zamanlarda bazı projelerde “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğunu aktardı.

Son dakika! Faiz kararını değerlendiren İslam Memiş gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) aldığı faiz kararını değerlendiren İslam Memiş, gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı. İşte detaylar...

Türkiye'de hane halkı büyüklüğü 2022'de 3,17 kişiye düştü!

TÜİK İstatistiklerle Aile 2022 yılı sonuçlarını değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'de hane halkı büyüklüğünün 2022'de 3,17 kişiye düştüğünü söyledi.

Uzmanlardan ‘depremzede’ için hukuki yol haritası! 30 yıl geçse de konut sahibi dava açıp hakkını arayabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler yaralarını sarmaya çalışırken, ağır yıkımlarda sorumluluğu veya kusurları bulunan bazı müteahhitler de gözaltına alınmaya başladı. Olayı hukuki boyuttan değerlendiren uzmanlar depremzedeler için hukuki yol haritası çıkardı.

İngiltere'de mortgage şartları Türkiye'den daha avantajlı! 25 yıla varan vade fırsatı! 

İngiltere’deki yatırımları, mortgage şartlarını, kira getirilerini değerlendiren Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, “İngiltere’deki evler, uygun kredi imkanlarıyla satın alınabileceği için düşük bir peşinat oranı ödenerek ev sahibi olunabiliyor” açıklamasında bulundu. İşte ayrınıtılar.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun açıkladı: 'Halka arz başvurusundan önce de şirketlere destek veriyoruz'

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun, Borsa olarak iş yapma modelini değiştirdiklerini belirtti. Sadece halka arz başvurusundan sonra başvuru değerlendiren bir borsa olmadıklarını, başvurudan önce de karar ve hazırlık aşamasında şirkete destek verdiklerini açıkladı.

Altında sert düşüşün sır perdesi aralandı! Fırsatı değerlendiren kazanacak!

Altın fiyatları son günlerin en düşük sevilerinde geziniyor. 1000 TL'nin de üzerine çıkan gram altın şu saatlerde 975 TL civarına kadar düştü. Peki altındaki bu sert düşüşün sebebi ne? Altın neden düşüyor? İşte uzmanından yatırımcılara dikkat çeken tavsiye...

Bitcoin'de kritik sınır uyarısı: Bu seviyeden aşağı inerse her şey biter

Bitcoin'in son dönemde durmayan düşüşünü değerlendiren uzmanlar dijital parada kritik sınırı açıkladı. 19 bin doların altına düşen Bitcoin yeniden toparlanarak 19 bin doların üzerine çıktı ama kırmızı çizgiyi gerçerse her şey durabilir uyarısı yapıldı.

yalovayı değerlendiren projeler Haberi

yalovayı değerlendiren projeler

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş'un gerçekleştirdiği araştırma ile kamu tarafından ihale edilen ve Marmara Bölgesi'nin çehresini değiştirecek mega projelerin merkezinde kalan Yalova ili mercek altına alınıyor. Durmuş, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Yalova-Çınarcık-Armutmu Karayolu, Yalova OSB yatırımları, Yalova Marina ve Yalova Turizm yatırımlarını analiz ederek şehirde yaşanan gelişmeleri gözler önüne seriyor.


GEBZE-ORHANGAZİ-İZMİR OTOYOLU

EVA Gayrimenkul'un araştırmasına göre Yalova ilindeki değişim öncelikle Gebze-Orhangazi-İzmir projesinin inşaatı ile başlamış bulunuyor. 2016 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan mega proje İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirerek yılda yaklaşık 650 milyon dolar tasarruf sağlayacağı ileri sürülüyor. Proje sayesinde, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük metropollere ulaşımın kolaylaşacağını kaydeden Durmuş, Yalova'nın iç göç yaşayacağı ve şehir nüfusunun artacağını belirtiyor.


YALOVA-ÇINARCIK-ARMUTLU KARAYOLU

Yalova termal turizm açısından Türkiye'nin...