29 / 04 / 2024

Konut sektöründe şimdi de 'Proje tamamlanır mı?' korkusu başladı

Konut sektöründe şimdi de 'Proje tamamlanır mı?' korkusu başladı

Konut sektörünü değerlendiren Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül, son zamanlarda bazı projelerde “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğunu aktardı.



Türkiye'de inşaat başta olmak üzere toplam 8 sektörde faaliyet göstererek toplam 2 milyar dolarlık yatırıma imza atan Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül konut sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül, ülke genelinde yaklaşık 700 bin müteahhit olduğuna dikkat çekti. Bülbül, son zamanlarda bazı projelerde “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğunu kaydetti.

Almanya, Dubai (BAE), Rusya, Tayland, Türkiye ve Kazakistan olmak üzere 6 farklı ülkede çalışmaları olan ve inşaat başta olmak üzere 8 sektörde faaliyet gösteren RAMS Global, Türkiye’deki yatırımları start aldı. İstanbul’daki ilk projesi Ümraniye’deki Quattro İstanbul'da 8 ayda tamamlayan grup, 210 dairenin satışını 59 günde tamamladı.

 Konut sektöründe şimdi de Proje tamamlanır mı? korkusu başladı

RAMS Garden Bahçelievler’de ise 24 ay planlanan teslim süresinin de öne çekilerek 14 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, grubun yeni projeleri, yatırım hedeflerini ve inşaat sektörüne ilişkin değerlendirmeleri, düzenlediği basın toplantısıyla kaydeden RAMS Global Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül, “Türki Cumhuriyetlerde (başta Kazakistan olmak üzere) büyümüş ve bilgi birikimiyle deneyimiyle ve sermayesiyle Türkiye’ye değer katmak, ihtiyaç duyulan her alana ‘can suyu olmak’ için kolları sıvamış bir kurumuz” dedi.

"HALKA ARZ DA PLANLARIMIZ ARASINDA"

İnşaat sektöründe 4 milyon metrekare inşaatı tamamladıklarını, 2 milyon metrekare de sürdürülen inşaatlarının bulunduğunu kaydeden Bülbül, yatırımlarının 2 milyar doları aştığını  ve gayrimenkul sektöründe yatırımlara devam etmeyi planladıklarını belirterek, "İlerleyen dönemde halka arz da planlarımız arasında” dedi.

Grubun yeni projelerinden olan ve 2 etap olarak hayata geçen RAMS City Haliç’in yüzde 87’sinin satıldığını aktaran Bülbül, bir diğer RAMS Denizkent, Bayramoğlu projesinin de 1,5 milyon metrekarelik alanda bulunduğunu, 8 etap ta 4 bin 400 konuttan oluşan projede, ilk etapta 5 blok ve 425 konut yer aldığını söyledi. Toplantıda aktarılan bilgilere göre, Rams Global, Türkiye dışında Almanya, Dubai (BAE), Rusya, Tayland ve Kazakistan’da da projeler geliştiriyor.

Grubun, Almanya Magdeburg şehrinde 440 bin metrekare karma kullanıma alanına sahip projesinden ziyade, Tayland’da 1000 odadan oluşan 2 projeden birinin ise Eylül başı itibarı ile açılması hedefleniyor. Paylaşımlı ofis ile yeme-içme sektörlerinde Türkiye’de ve Kazakistan’da yatırımları olan grubun, turizm sektöründe ise Tayland’da 2, Kazakistan’da 2, Bodrum’da 2, İstanbul’da 1 olmak üzere toplam 7 otel projesi bulunuyor.

Konut sektöründe şimdi de Proje tamamlanır mı? korkusu başladı

FİNANSMAN SIKINTISI KAYNAKLI

Konut sektöründe fiyat artışlarının devam edeceğini öngördüklerini dile getiren Bülbül, Döviz kurunun arttıkça bunun fiyatlara yansıdığını belirtti, Bülbül, Elimizde olmadan yapılan fiyat artışlarını da karşılamaya çalışıyoruz.

Diğer taraftan, enflasyonla mücadelede başarılı bir noktaya ulaşacağımıza eminim. Çünkü çalışkan bir ülkeyiz" dedi.

KONUT FİYATLARI KISA VADEDE YÜKSELEBİLİR

Konut fiyatlarının kısa vadede yükselmesini öngördüklerini aktaran Bülbül, "Ancak uzun vadede istenilen seviyeye geleceğini düşünüyoruz.” diye kaydetti.

Türkiye genelinde yaklaşık 700 bin müteahhit olduğunu belirten Bülbül, bazı inşaatlarda “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğuna dikkat çekti.

Bülbül, bu durumda fiyat artışları, finansman sıkıntısının yanı sıra, müteahhitlerden de kaynaklandığına vurgu yaptı. Bülbül, kendilerinin öz kaynaklarıyla konut projelerine geliştirdiklerini ve yatırımlarına bu şekilde devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HATTAT'IN PROJESİNİ ÜSTLENDİ

Maslak’ta 20 yıldır yarım kalan Hattat Holding’e ait projeyi Rams Global’in üslenmesini de değerlendiren Bülbül, inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü aktararak şöyle devam etti: “20 yıldır yarıda kalmış bir projeyi devam ettiriyoruz. Projeyi Rams vizyonuyla çok hızlı teslim etmeyi planlıyoruz. Normalde 2025 sonu itibariyle ancak, bizim hedefimiz, bir yıl öncesinden 2024 Aralık itibariyle projemizi teslim edeceğiz” dedi.

Çocuklu annelere ödeniyor: TCKN son hanesi 2, 4, 6, 8, olan ve formu eksiksiz doldura PTT'den para verilecek! 

Akaryakıt fiyatlarında resmen büyük deprem! Zam üstüne zam geldi, son dakika fiyatlarını görenler inanamadı! Acil bakın!

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 


Geri Dön