27 / 04 / 2024

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.



Almanya'da inşaat sektörünün durumu değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede konut inşaat piyasasının dipe vurduğu belirtilirken, yeniden konut edinme şansının giderek azaldığına dikkat çekildi.

KONUT PİYASINA ÇÖZÜM BULUNMAYA ÇALIŞILIYOR!

Karlsruhe kararı, konut politikası da dahil olmak üzere Alman hükümetinin aldığı pek çok tedbirin sorgulanmasına yol açtı. Federal eyaletlerin inşaat bakanları bununla başa çıkmak için doğru stratejiyi bulmaya çalışıyor.

Almaya'da İnşaat ruhsatları düştü, gelen siparişler azalmaya başladı ve halihazırda verilmiş olan siparişlerin iptal sayısıda da her geçen gün artmaya başladı.

Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşırken hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının bile altına düşmesi bekleniyor. Baden-Württemberg Eyaleti İnşaat Bakanları Konferansı Başkanı Nicole Razavi (CDU), daha fazla kesinti yapılması halinde yıkıcı sonuçların ortaya çıkacağını öngörüyor.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

VERİMSİZ BİNALAR YENİLENMELİ!

Dpacom'da yer alan habere göre; Federal İnşaat Bakanlığı'nın sonuçları henüz ayrıntılı olarak açıklanmadı ancak aileler için ev sahipliği finansmanı ve iklim dostu yeni yapıların en azından bu yıl için güvence altında olduğu belirtildi. 

Bu sene bunun için yaklaşık iki milyar Euro ayrıldığı belirtildi.. Bir sözcüye göre, sosyal konutlar da normal bütçe yoluyla finanse edileceği için genel olarak kapsam dışında tutulduğu ifade edildi. 

Öte yandan Federal Mimarlar Odası, politikacıları "iklim politikası açısından en önemli ve etkili önlemlere" odaklanma çağrısında bulundu. Bunlar arasında, yeni inşaatların sübvanse edilmesinden daha fazla CO2 tasarrufu sağlanabilecek verimsiz binaların yenilenmesi de yer alıyor. 

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Almanya'da geçici konut sorunu yaşayanların sayısında artış oldu!

Geri Dön