28 / 04 / 2024

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.



Almanya'da nüfus açısından en kalabalık eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya'da gerçekleştirilen bir araştırma, şehirlerden köye göçün arttığını gösterdi. Bertelsmann Vakfı'nın araştırmasına göre, büyük kentlerdeki pahalı konut ve iş dünyasında artan dijitalleşme ile beraber evden çalışma fırsatının sağlanması insanların köylerde yaşamasına sebep oldu. Göçte, koronavirüs salgını ile beraber daha fazla alan ve dış mekâna erişim isteğinin de etkisi oldu. Vakıf, geçmişte eğitim ve öğrenim için kırsal bölgelerdeki konutlarını terk edenlerin şu an yaşamlarının başka evrelerinde olduğunu, genç ailelerin yeşil bir alanda, uygun fiyatlı konut aradığını bu yüzden köylere yöneldiğini paylaştı.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

ALMANYA'DA EVSİZLERİN SAYISI YÜZDE 58’İ BULDU

Öte yandan, Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubunca (BAG) paylaşılan resmi verilere göre Almanya'da evsizlerin sayısında enflasyon ve Ukrayna'dan gelen birçok sığınmacının evsiz olması nedeniyle büyük artış görülüyor. BAG’ın resmi verileri Federal İstatistik Dairesi ve hükümet verilerinden daha yüksek bir düzeye de işaret ediyor.

BAG tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da geçen sene 607 bin kişi geçici olarak evsiz kaldı. Deutsche Welle'de yer alan habere göre bu bireylerin 50 bininin sokakta yaşadığı belirtildi. 30 Haziran 2022’de evsiz sayısı 447 bin olarak belirtilmişti. Bu veriler geçen sene bir önceki yıla kıyasla toplam yüzde 58,30 haziran tarihi itibarıyla da yüzde 67 artış anlamına geliyor.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Alman evsizler arasında yüzde 5'lik artış meydana gelirken, diğer ülke vatandaşları arasında artış yüzde 118 oldu.

Bunun yanı sıra, BAG, Almanların yüzde 57'lik kısmının ikamet ettikleri daireden çıkarılmaları sebebiyle evsiz kaldığını açıkladı. Evsiz kalan Alman vatandaşlarının yüzde 21'inde kira ve enerji fiyatlarındaki artış, yüzde 20'sinde binada meydana gelen sorunlar etkili olurken yüzde 16'sında ise eşinden boşanma etkili olduğu kaydedildi.

Alman vatandaşlığına sahip olmayan evsizlerin büyük çoğunluğunun da Almanya'da hiçbir zaman bir evi olmadığı öğrenildi.

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!


Geri Dön