28 / 04 / 2024

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 



Aydın’da son bir yılın konut satış rakamları belli oldu. Açıklanan rapora göre kentte en çok konutu yabancıların aldığı gözlemlendi. Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, konut satışlarında yabancıların ilk sıralarda olmasını değerlendirdi. 

Mansetaydin.com'da yer alan detaylara göre, konu hakkında düşüncelerini paylaşan Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, ortaya çıkan tablonun şaşırtıcı olmadığını şu anki şartlarda dar ve orta gelirli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ev sahibi olmasının neredeyse imkânsız olduğuna dikkati çekti. 

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

TÜRK VATANDAŞLARININ BU DURUMDA EV ALMASI İMKANSIZ

Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyleyen Alaattin Durmaz, 450 bin dolar veren bir yabancının, vatandaşlıkta alabildiğine dikkati çekti.  

Bu durumda şanslı olduklarını belirten Durmaz, "Onlar için Türkiye’de evler çok ucuz" diye vurgu yaparak "Ama asgari ücreti veya gelir durumunu göz önüne aldığımızda Türkiye ‘de bir taşınmaza yani bir daireye sahip olmak veya ev sahibi olmak, şu an neredeyse imkânsız" dedi.

Oturulacak bir daire 2 milyon Türk Lirası'ndan aşağı olmadığını anımsatan Durmaz,“Dolayısıyla bırakın Türk halkın başını sokacak bir ev alması, hayalini bile kurması artık bu saatten sonra mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

YABANCIYA KONUT SATIŞI FİYATLARI ARTTIRDI

Konut fiyatlarına ilişkinde konuşan Durmaz, “Yabancılara haddinden fazla çok satış var ve yabancılara yapılan satışlar yüzünden, ne yazık ki fiyatlar yukarı eğilim gösteriyor" dedi.

Bugün yabancılara satışların durdurulmasıyla fiyatların bir miktar aşağıya düşeceği görüşünde olan Durmaz,“Ben şahsen yabancılara satışları bir türlü anlamlandıramıyorum. Bu karar ilk çıktığında biz oda olarak, bu uygulama ‘Fiyatları yukarı doğru çıkarır’ diye uyarmıştık. Bu uygulama hala devam ediyor. Taşınmaz fiyatları, daire fiyatları, kiralar artık böyle astronomik rakamlara gelmişken hala yabancı satışların olmasını anlamıyorum.” şeklinde değerlendirdi. 

YABANCILARA SATIŞLARIN DURDURULMASI GEREKİYOR

Önce Türk vatandaşların ev sahibi olması gerektiğine dikkati çeken Durmaz, “Kesinlikle yabancılara satışın durdurulması gerekiyor" dedi.

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Ons altın 2.000 doları geçti! Altın fiyatları uçmadı resmen füze gibi fırladı! 28 Ekim 2023 canlı altın fiyatları


Geri Dön