27 / 04 / 2024

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

İnternetten ev ilanlarına bakarken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çünkü bazı fırsatçılık sahte ilanlarla dolandırıcılık yapıyor. Bunun son örneğine Kütahya'da rastlanıldı. İşte dolandırıcıların yeni oyunu...



Kütahya'da sahte ilanlarla dolandırıcılık yapan emlak ofisi çökertildi.  Kütahya'da faaliyetlerini sürdüren bir emlak ofisinin sahibi, 6 çalışanı ve kardeşi  internette verdikleri sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. 

Gerçekleştirilen operasyonda ruhsatsız tabanca, dijital materyaller, para, senetler, tapular ve ajandalar ele geçirildi. 

Zanlılar, sosyal medyada sahte ilanlarla mağdurlardan para topladıkları ve yaklaşık 5 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edildi. 

Kütahya'da, internette verdikleri sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen emlak ofisinin sahibi, kardeşi ve 6 çalışanı gözaltına alındı.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında, kent merkezinde faaliyet gösteren emlak bürosunun sahibi S.A.A'nın (33) internetten yayımladığı sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptığı iddiası üzerine çalışma için düğmeye basıldı.

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 2 ay süren takip sonucunda "nitelikli dolandırıcılık" suçlaması ile S.A.A, kardeşi A.A. (23), E.Ş. (25), çalışanları M.Ş. (31), E.B. (22), E.Y.E. (20), A.U. (19) ve T.S'nin (19) adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Şüphelilerin, söz konusu paraları ev sahiplerine göndermedikleri, işyerinde çalışanları ve kendileri ev sahibi rolüne girip, müşteriyle görüşmeler gerçekleştirdiği bununla beraber yine bankacı rolüne girerek banka olarak düşük faizli krediler verebileceklerini ifade ederek talep edenler için başvuru yaptıkları sonucu beklemeleri gerektiğini söyleyip müşterilerini dolandırdıkları ve çok yüklü miktarda paralar elde ettikleri tespit edildi.

Gözaltına alınan 8 şüphelinin adreslerindeki aramalarda ruhsatsız tabanca, çeşitli dijital materyaller, bir miktar para ile çok sayıda tapu, senet ve ajanda ele geçirildi.

Sosyal medyada verdikleri sahte ilanlarla mağdurlardan kapora aldıkları, bankacı gibi davranıp kredi verme vaadiyle para topladıkları ve yaklaşık 5 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ons altın 2.000 doları geçti! Altın fiyatları uçmadı resmen füze gibi fırladı! 28 Ekim 2023 canlı altın fiyatları

Düşük maaş alan emeklilere müjde! Geriye dönük iade yapılacak! Detaylar peş peşe açıklandı!


Geri Dön