29 / 04 / 2024

Yanan ormanlar turizme mi açılacak

Yanan ormanlar turizme mi açılacak

Orman Bakanı Eroğlu, yanan ormanın asla turizme açılamayacağını çünkü neredeyse tüm ormanlara tapu çıkardıklarını belirtti. Veysel Eroğlu, “Yanan yere giremezler. Kimse cüret etmesin. Babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam” diye konuştu.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Yanan ormanlar yerleşime ve turizme açılabilir mi?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yanan ormanların yerleşime ve turizme açılıp açılamayacağını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Yanan ormanlar turizme açılamaz!

Orman Bakanı Eroğlu, yanan ormanın asla turizme açılamayacağını çünkü neredeyse tüm ormanlara tapu çıkardıklarını belirtti. Veysel Eroğlu, “Yanan yere giremezler. Kimse cüret etmesin. Babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam” diye konuştu.

Çağlayandibi Şelalesi turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Çağlayandibi Şelalesi turizme kazandırılıyor!

Gümüşhane 'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi 'nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Çağlayandibi Şelalesi turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı..

Bursa longoz ormanları turizme kazandırılacak!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan belgeselin ilçedeki galası büyük ilgi gördü.

Seferihisar Sığacık'ta 220 ev turizme kazandırıldı!

Sığacık’ın çehresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nin “sihirli dokunuşuyla” değişti. Bölgeyi kalkındırmak için başlatılan proje kapsamında yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlanan 220 ev turizme kazandırıldı.

İstanbul'da koru ve kent ormanlarının ihalesini Akdeniz Güvenlik kazandı!

Akdeniz Güvenlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve İstanbul genelindeki yeşil alanlarda, koru ve kent ormanlarının ihalesini aldı. Şirket cirosunun yüzde 75'i büyüklüğündeki ihaleyle 1200 personel istihdam edilecek.

Kaçkar Dağları 365 gün turizme hizmet verecek!

Rize-Artvin sınırlarında bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı'nın, Avrupa standartlarında bir milli park haline getirilmesi ve 365 gün turizme hizmet verebilmesi için Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında çalışma başlatıldı.

Denizli'deki Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi...

Yanan ormanlar turizme mi açılacak Haberi

Yanan ormanlar turizme mi açılacak

Orman Bakanı Eroğlu, yanan ormanın asla turizme açılamayacağını çünkü neredeyse tüm ormanlara tapu çıkardıklarını belirtti


Veysel Eroğlu, “Yanan yere giremezler. Kimse cüret etmesin. Babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam” diye konuştu.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özellikle turizm bölgelerinde artan orman yangınları ve tedbirlerle ilgili Milliyet’in sorularını yanıtladı. 

Ormanı yer yapmak için yakanlar olduğu iddialarıyla ilgili olarak Eroğlu, “Yanan orman alanları asla başka maksatla kullanılamaz. Bir yıl içinde yeniden ağaçlandırma talimatım var. Bizim hükümetimiz döneminde bütün ormanların tapusunu aldık. Hiçbir şekilde kimse giremez. Kimse cüret etmesin. 3 yıl hapsi var. Gözünün yaşına bakmam, isterse babamın oğlu olsun” dedi. Turizm bölgelerindeki yangınların daha çok ihmalden kaynaklandığını da belirten Eroğlu, şunları söyledi: 

“Yangınların yüzde 80’i insan ihmalinden kaynaklanıyor. Özellikle piknik ateşine dikkat etmek...