01 / 05 / 2024

yangın geciktirici yapı malzemeleri

yangın geciktirici yapı malzemeleri

İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ertuğrul Şen, Londra'da yaşanan yangınının sonrasında, Türkiye'deki binaların yangına karşı dayanıklılık durumunu açıkladı..

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Emre Burak Ömeroğlu ve Murtaza Murat Öztosun ortaklığında kuruldu.

Altın kahini altın için yangın alarmı verdi: Vakit geliyor, hazırlığınızı yapın!

Altın kahini İslam Memiş altın fiyatları yükselişe devam edecek mi? sorusunun cevabını yanıtladı. Altın fiyatları için ekranlarda görünen seviyelerin yanıltıcı olduğunu söyledi ve yatırımcılara ''Altın için hedef ve zaman belli hazırlığınızı yapın'' diyerek uyardı...

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Marmaris yangınında evi yanan vatandaşlara kira yardımı!

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Marmaris yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Evi yanan vatandaşlarımıza konteynerler klimalı olarak teslim edildi, konteynerde kalmak istemeyenlere de ayrıca kira yardımı yapıldı" dedi.

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Tarihi binaların yakınında yapılaşma olmamalı!

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın dikkatleri Türkiye'deki tarihi yapılara çevirdi. Uzmanlar, Acil Durum ve Yangın Yönetmelikleri'nde tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili yeni önlemler alınmasının çok önemli olduğunu vurguladılar.

3gen Pasif Yangın Durdurucu İzolasyon Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

3gen Pasif Yangın Durdurucu İzolasyon Yapı Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Atıl   Fidan tarafından kuruldu. 

Yapılarda yangın merdiveni denetimleri ve cezaları mecliste!

Toplu yaşam alanlarında yangın merdiveni denetimleri ve merdiven olmayan yapılara uygulanan cezalar meclis gündemine taşındı. Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ankapark inşaatında yangın çıktı!

Ankara Yenimahalle'de yapımı devam eden Ankapark'ın inşaatında yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Türkiye'de yapıların yüzde 80'inde yangın önlemi yok!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, Türkiye'de yapıların yüzde 80’inde yangın güvenliği olmadığını ifade etti. 

Hilti, yangın durdurucu ürünleri ile yapı güvenliğine katkı sağlıyor!

Güvenilir, kaliteli ve inovatif ürünlerin mimarı Hilti, yangın durdurucu ürünleriyle yapı güvenliğine katkı sağlıyor.

Yapı Malzemelerinin Yangın Performansına Dair Tebliğ!

Yapı Malzemelerinin Yangın Performansına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Yapı Malzemelerinin Yangın Performansı Tebliği tam metni..

yangın geciktirici yapı malzemeleri Haberi

yangın geciktirici yapı malzemeleri

İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ertuğrul Şen, Londra'da yaşanan yangınının ardından, Türkiye'deki binaların yangına karşı dayanıklılığı konusunda açıklamalarda bulundu.


Bazı yasakların çiğnendiğinin tespit edildiğini belirten Şen, "Yangın Yönetmeliği'ne göre 10 katın üzerindeki cephelerde plastik malzemeden daha pahalı olan taş ve cam yünü denilen yanmaz malzemelerin kullanılması gerekiyor." dedi.


Türkiye'de yangın yönetmeliği gereğince 28.5 metreden fazla binaların dış cephesinde plastik köpük kullanılmasını yasak. 28.5 metreden az olan yapılarda ise dış cephe tamamen plastik köpükle kaplansa da zeminin üzerindeki 1.5 metre ile pencere kenarlarının yanmaz taş ve cam yünüyle çevrilmesi gerekiyor.


'PLASTİK KÖPÜK MALZEMESİ KULLANILIYOR'


İZODER Başkan Yardımcısı Şen, Londra'daki binada çıkan yangının yayılmasına neden olan yangın geciktirici malzemesi ‘Poliizosiyanurat' (PIR)'ın Türkiye'de çok fazla tercih edilmediğini, ancak Türkiye'de de 28.5 metre üzerindeki rezidans...