29 / 04 / 2024

yangın merdiveni taks kaks

yangın merdiveni taks kaks

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Yapılarda yangın merdiveni denetimleri ve cezaları mecliste!

Toplu yaşam alanlarında yangın merdiveni denetimleri ve merdiven olmayan yapılara uygulanan cezalar meclis gündemine taşındı. Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Niğde'deki apartman ve yurtların kaçında yangın merdiveni var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de binalarda bulunan yangın merdivenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Apartmanlarda yangın merdiveni zorunlu mu?

Yangın merdivenleri, özellikle çok katlı yapılarda meydana gelebilecek olumsuz bir durumda içerideki insanlarının bu durumdan kurtulmasını sağlayan yapılar olarak tanımlanıyor.Peki, apartmanlarda yangın merdiveni zorunlu mu?

Ev turizmi 'yangın merdivenine' takıldı!

Ali Danış, "En büyük sorun yangın tertibatında çıkıyor. Yangın merdiveni isteniyor. Biz, 'tamam yapalım' dediğimizde bu sefer Anıtlar Kurulu çoğu bina tarihi olduğundan izin vermiyor" dedi

Konutlarda yangın merdiveni yönetmeliği!

Konutlarda yangın merdiveni yönetmeliğine göre kaçış yolları, bir yapının herhangi bir noktasından yer seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun tamamına deniyor. İşte yönetmelik hükümleri...

Apartmanlarda yangın merdiveni zorunluluğu!

Hangi yapılarda yangın merdiveni zorunluluğu bulunuyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ev sahipleri dairelere yangın tüpü koymak zorunda!

Ev sahipleri artık daireler yangın tüpü koyacak. Mal sahipleri ise elektrik kablolarını dayanıklı hale getirecek ve elektrik panolarının bakımını yaptıracak...

Kartal Adliyesi'nde yangın çıktı!

Kartal'da yeni hizmete giren Anadolu Adalet Sarayı'nda çıkan ve kısa sürede söndürülen yangın, hasara yol açtı.

Torbalı'daki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı!

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi.

yangın merdiveni taks kaks Haberi

yangın merdiveni taks kaks

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır. Bu donatıların başında yangın merdivenleri geliyor.


Yangın hangi noktada çıkarsa çıksın, o kotta bütün insanların çıkışlarının sağlanması için kaçış yollarının ve kaçış merdivenlerinin birbirlerinin alternatifi olacak şekilde konumlandırılması gerekiyor. Kaçış yolları ve kaçış merdivenleri, yan yana yapılamıyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?


Yangın merdivenleri veya müstakil yangın merdiveni olmayan yapılarda yangın merdiveni olarak kullanılan bina merdivenlerinden biri, Yangın Yönetmeliği uyarınca yangın merdiveni yapılma zorunluluğu olmayan 21.50 metrenin altındaki yapılarda kaçış yolu olarak kullanılan merdivenlerden bir tanesi TAKS hesabına dahil değildir.


Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin 48. maddesi uyarınca;

- Yapı yüksekliği 21.50 metrenin altındaki yapılarda aynı zamanda kaçış...