29 / 04 / 2024

yangın merdivenleri

yangın merdivenleri

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Apartmanlarda yangın merdiveni zorunlu mu?

Yangın merdivenleri, özellikle çok katlı yapılarda meydana gelebilecek olumsuz bir durumda içerideki insanlarının bu durumdan kurtulmasını sağlayan yapılar olarak tanımlanıyor.Peki, apartmanlarda yangın merdiveni zorunlu mu?

Yangın merdiveninin zorunlu olduğu binalar!

Yangın merdivenleri bir binada yangın çıkması durumunda binada bulunan insanların mümkün olduğunca hızlı bir şekilde binayı terketmesi için bina dışına monte edilemek için tasarlanmış bir yapıdır. Peki yangın merdivenleri hangi binalarda zorunludur?

İzmir'de katı atık depolama alanında yangın çıktı!

Çiğli ilçesinde Büyükşehir Belediyesi düzenli katı atık depolama alanında yangın çıktı

Sarıyer'deki orman yangını söndürüldü!

Maden Mahallesi Bahçeköy mevkisinde çıkan yangın ekiplerin yoğun çalışması sonucu söndürüldü

Çanakkale Yenice'de orman yangını çıktı!

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde çıkan orman yangınına 30 araç, bir helikopter ve amfibik uçakla müdahale ediliyor.

Bodrum'da yangın çıktı!

Bodrum'da ormanlık alanda başlayan yangın, söndürülmeye çalışılıyor...

Ev sahipleri dairelere yangın tüpü koymak zorunda!

Ev sahipleri artık daireler yangın tüpü koyacak. Mal sahipleri ise elektrik kablolarını dayanıklı hale getirecek ve elektrik panolarının bakımını yaptıracak...

Kartal Adliyesi'nde yangın çıktı!

Kartal'da yeni hizmete giren Anadolu Adalet Sarayı'nda çıkan ve kısa sürede söndürülen yangın, hasara yol açtı.

Torbalı'daki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı!

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi.

Adana'da ısı yalıtım malzemeleri üreten fabrikada yangın çıktı!

Adana'da organize sanayi bölgesinde ısı yalıtım malzemeleri üreten bir fabrikada yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor.

yangın merdivenleri Haberi

yangın merdivenleri

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır. Bu donatıların başında yangın merdivenleri geliyor.


Yangın hangi noktada çıkarsa çıksın, o kotta bütün insanların çıkışlarının sağlanması için kaçış yollarının ve kaçış merdivenlerinin birbirlerinin alternatifi olacak şekilde konumlandırılması gerekiyor. Kaçış yolları ve kaçış merdivenleri, yan yana yapılamıyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?


Yangın merdivenleri veya müstakil yangın merdiveni olmayan yapılarda yangın merdiveni olarak kullanılan bina merdivenlerinden biri, Yangın Yönetmeliği uyarınca yangın merdiveni yapılma zorunluluğu olmayan 21.50 metrenin altındaki yapılarda kaçış yolu olarak kullanılan merdivenlerden bir tanesi TAKS hesabına dahil değildir.


Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin 48. maddesi uyarınca;

- Yapı yüksekliği 21.50 metrenin altındaki yapılarda aynı zamanda kaçış...