05 / 05 / 2024

yapı denetim firmalarına ceza

yapı denetim firmalarına ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yıl yapı denetim firmaları sorumluluğundaki 7 bin 134 şantiye ve bin 677 büronun denetimi gerçekleştirildi. 

Yapı denetime ağır cezalar geliyor!

Artık işverenler 'biz işçilere gerekli koruyucu malzemeleri veriyoruz ama kullanmıyorlar' diyemeyecekler. Yeni kanunla yükümlülükleri artan yapı denetim firmaları, görevini yerine getirmezse ağır cezalar alacak.

467 yapı denetim kuruluşuna geçici faaliyet durdurma cezası verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bugün itibariyle yurt genelinde yapı denetim sistemine kayıtlı toplam 2 bin 276 yapı denetim kuruluşu bulunuyor. Bunların 1826 adedi faal olarak denetim görevini yürütüyor...

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Yapı denetim sistemi binaları güvence altına alıyor! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulamaya konulan yapı denetim sisteminin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "2000 yılından sonra ülkemizde gerçekleşen depremlerde yapı denetim sisteminde denetlen hiçbir bina yıkılmamıştır" diye konuştu. 

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

Yapı denetim firmaları ve müteahhitler için sıkı takip!

Olası bir deprem karşısında yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin mesleki sorumluluğu ile ilgili mevzuatların yeterli olup olmadığının incelenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi...

Tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasıyla mağduriyetlerin önüne geçilecek!

Türkiye Yapı Tasarruf Finansman Derneği Kurucu Genel Başkanı ve Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınması ile ilgili açıklama yaptı.

Faizsiz konut sistemi denetim altına alınıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, faizsiz konut edindirmeyle ilgili satış yapan firmaların denetim altına alınmasını içeren kanun teklifinin Meclis Başkanlığına sunulduğunu belirtti. 

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

yapı denetim firmalarına ceza Haberi

yapı denetim firmalarına ceza


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yıl yapı denetim firmaları sorumluluğundaki 7 bin 134 şantiye ve bin 677 büronun denetimi yapıldı ve bu kapsamda, görev ve sorumluluğunu yerine getirmediği tespit edilen firmalara 5 milyon lirayı aşkın idari cezası verildi. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; bugün itibarıyla yurt genelinde yapı denetim sistemine kayıtlı 1.598 yapı denetim firması aktif denetim işlemi gerçekleştiriyor. 

Bakanlıkça bugüne kadar denetlenen şantiye sayısı 44 bin 651, büro sayısı ise 13 bin 277 olarak belirlendi ve denetimler sonucunda 467 yapı denetim firmasına "yeni iş almaktan men", 826 kuruluşa da "belge iptali" cezaları uygulandı. 

Bu kapsamda yapı denetim sistemine kayıtlı 28 bin 655 denetçi mimar ve mühendis, 51 bin 219 kontrol elemanı görev yapıyor. Bu yıl 927 denetçiye belge verilirken, görev ve...