05 / 05 / 2024

Yapı denetimin görevleri

Yapı denetimin görevleri

Yapı denetim kuruluşları ve görevleri için haberimizi inceleyebilirsiniz. Yapı denetim kuruluşlarının görevleri nelerdir, işte yanıtı...

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Kanal İstanbul protokolü İBB’ye hangi görevleri yüklüyor?

İBB Başkanı İmamoğlu dün Kanal İstanbul konusunda kendilerinden önce yapılmış olan protokolden çekildiklerini açıkladı. Protokol 2018 yılında Mevlüt Uysal tarafından imzalanmıştı. Ve bakın protokol İBB’ye hangi görevleri yüklüyor...

Haskaya Gayrimenkul Yapı Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haskaya Gayrimenkul Yapı Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sibel Akyüz tarafından 50 bin TL sermaye ile 14 Ocak'ta Kartal, Yeni Soğanlık,Orta Mahallesi, Gençosman Caddesi'nde kuruldu.

TB Group İnşaat ve Yapı Kimyasalları Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

TB Group İnşaat ve Yapı Kimyasalları Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Tarık Bulut tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Aralık'ta Pendik, A.Yesevi Mahallesi, Yasevi Caddesi, A Blok Sokak'ta kuruldu.

Mutlu Kauçuk İnşaat Yapı Emlak Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mutlu Kauçuk İnşaat Yapı Emlak Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erdal Mutlu tarafından 200 bin TL sermaye ile 8 Aralık'ta Esenyurt, Orhan Gazi Mahallesi, 1659 Sokak'ta kuruldu.

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Öz İpekler Otomotiv İnşaat Yapı Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz İpekler Otomotiv İnşaat Yapı Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi, İbrahim İpek tarafından 10 bin TL sermaye ile, 11 Eylül'de İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye'de kuruldu.

Alaca Emlak İnşaat Yapı Malzemeleri Gıda ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alaca Emlak İnşaat Yapı Malzemeleri Gıda ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi, Mehmet İlhan ve Mustafa Rüşven ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 19 Ağustos'ta Büyükçekmece'de kuruldu.

Kayyımın görevleri nelerdir?

Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere kayyım atanıyor. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?

Kapıcının görevleri 2015!

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işleri kapıcı yapıyor. İşte kapıcının diğer görevleri 2015..

Sur Yapı İlkbahar güncel fiyatlar!

Dairelerin 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak dizayn edildiği İlkbahar Rezidans'ta lansmana özel yüzde 7 indirim uygulanıyor. Projede 5 blok halinde yükseliyor. İşte Sur Yapı İlkbahar güncel fiyatlar...

MCY İnşaat Emlak Yapı Malzemeleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MCY İnşaat Emlak Yapı Malzemeleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mürteza Uçar tarafından 400 bin TL sermaye ile 10 Haziran'da Esenler, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri!

Havza koruma eylem ve yönetim planları ile taşkın ve kuraklık yönetim planlarının hazırlanması, uygulamaların izlenmesi ve değerlendirmesiyle alakalı çalışmalarını yürüten Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri nelerdir?

Yapı denetimin görevleri Haberi

Yapı denetimin görevleri

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri nelerdir?

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri ile ilgili detayları vermeden önce yapı denetim kuruluşlarının tanımını yapalım. Yapı Denetim Kanunu kapsamında tanımlar bölümünde yapı denetim kuruluşlarının tanımı şu şekilde yapılıyor;


Yapı denetim kuruluşu

Bakanlıktan aldığı izin belgesi ile münhasıran yapı denetimi görevini yapan, ortaklarının tamamı mimar ve mühendislerden oluşan tüzel kişiye deniyor.


Aynı kanun kapsamında yapı denetim kuruluşlarının görevlerine de yer veriliyor. Söz konusu madde hükümleri aşağıda sıralanıyor;


Yapı denetim kuruluşları ve görevleri

Madde 2 – Bu Kanun kapsamına giren her türlü yapı; Bakanlıktan aldığı izin belgesi ile çalışan ve münhasıran yapı denetimi ile uğraşan tüzel kişiliğe sahip yapı denetim kuruluşlarının denetimine tabidir. Yapı denetim hizmeti; yapı denetim kuruluşu ile yapı sahibi veya vekili arasında akdedilen hizmet sözleşmesi hükümlerine göre yürütülür. Yapı sahibi,...