14 / 05 / 2024

yapı elemanları yangın

yapı elemanları yangın

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında yapı malzemelerinin yangına tepki sınıflarına, yapı elemanlarının yangına dayanıklılığına, çatı ve çatı kaplamalarının dış yangın performansı yönetmeliği kapsamında sembollere yer veriliyor...

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Emre Burak Ömeroğlu ve Murtaza Murat Öztosun ortaklığında kuruldu.

Nasa Stone Yapı Elemanları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nasa Stone Yapı Elemanları Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Nalan Ilgın ve Sami Güven ortaklığında kuruldu.

Hanefi Nizam İnşaat Ve Yapı Elemanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanefi Nizam İnşaat Ve Yapı Elemanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nıazmohammad Hanafı tarafından kuruldu.

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Marmaris yangınında evi yanan vatandaşlara kira yardımı!

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Marmaris yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Evi yanan vatandaşlarımıza konteynerler klimalı olarak teslim edildi, konteynerde kalmak istemeyenlere de ayrıca kira yardımı yapıldı" dedi.

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Polatlar Cephe Yapı Elemanları İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy şubesi açıldı!

Polatlar Cephe Yapı Elemanları İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy şubesi Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Bektur tarafından açıldı.

Eksen İskele İnşaat Yapı Elemanları Limited Şirketi kuruldu!

Eksen İskele İnşaat Yapı Elemanları Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Kaynar tarafından kuruldu.

Proprekast Yapı Elemanları İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Proprekast Yapı Elemanları İnşaat Limited Şirketi Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Öztürk tarafından kuruldu.

En Konstrüksiyon İnşaat ve Yapı Elemanları Limited Şirketi kuruldu!

En Konstrüksiyon İnşaat ve Yapı Elemanları Limited Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Akkaya tarafından kuruldu. 

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Tiw Company İnşaat Ve Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tiw Company İnşaat Ve Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ferruh Kocabaş tarafından kuruldu. 

yapı elemanları yangın Haberi

yapı elemanları yangın

Yapı elemanlarının yangına dayanıklılığı!

2011/232/EU ve 2003/629/EC sayılı AB Komisyonu Kararı ile değişik, 2000/367/EC sayılı AB Komisyonu Kararı’nda ortaya konan yapı elemanlarının yangına dayanım performansı sınıflamaları yönetmelikte EK-2’de veriliyor.


Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin EK-3’ünde belirtilmiş olan yapı elemanlarının yangına dayanım süreleri olarak EK-2’de belirtilen yangına dayanım performans sınıfları kullanılıyor.


Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin 23 üncü maddesinde ifade edilen “Bina taşıyıcı sistem ve elemanlarının, gerek bir bütün olarak, gerekse her bir elemanıyla, bir yangında insanların tahliyesi ya da söndürme süresinde korunmaları için yeterli bir zaman boyunca stabil kalmalarını sağlayacak şekilde hesaplanarak boyutlandırılması” için yürürlükteki Türk Standartları veya Avrupa Yapısal Tasarım Standartları (Eurocodes) kullanılabilir.


EK:2

Yapı Elemanlarının Yangına Dayanım Performansı Sınıflamaları

Yapı elemanlarının yangına dayanım performans sınıflandırılmasına ilişkin 2003/629/EC sayılı Komisyon Kararı ile değişik 2000/367/EC...