29 / 04 / 2024

Yapı kooperatifçiliği kredileri

Yapı kooperatifçiliği kredileri

TOKİ’nin yeni vizyonuna göre, sosyal yatırımlar artırarak insan dostu şehir anlayışı hayata geçirilecek. Dar gelirliler için özel konutlar üretilecek. Yapı kooperatifçiliği desteklenerek, yeni kredi imkânlarının önü açılacak.

2023 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav tarihi açıklandı: Bekçi sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 

Bu yıl 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav tarihi belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı, sınavın tarihini ve saatini açıkladı. İşte başvuru detaylarına ilişkin tüm merak edilenler...

Tuzla Orhanlı Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, Orhanlı Mahallesi Nazım İmar Planı'na plan notu ilavesi ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 17.10.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı. İşte detaylar...

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Pendik'te 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Süha Özaras, Tahir Çil, Nuri Tuğrul Derman ve Özay Yakak ortaklığında kuruldu.

İzmirliler dikkat! Binaların yapı durum tespiti için başvurular başladı! Binalara deprem karnesi verilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelindeki binaların yapı durum tespiti için başvuru süreci resmen başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Binlerce kişiyi ilgilendiren yapılandırma için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok önemli çağrı!

Seçimler öncesi hükümetten özellikle küçük esnaf ve KOBİ’leri ilgilendiren önemli bir adım daha atıldı. Buna göre, devlete olan prim borcu, vergi ve cezalara yapılandırma geliyor. İşte Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bu yapılandırması için hükümete onbinlerce esnafı heyecanlandıracak bir çağrı geld

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Çekmeköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Alemdağ, Merkez ve Çevresi, Sultançiftliği, Hüseyinli, Sırapınar Köyleri, Ömerli, Batı Bölgesi, Koçullu, Doğu Bölgesi, Reşadiye, Taşdelen Mahalleleri Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Florya, Yeşilköy ve yakın çevresindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Florya, Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataköy'deki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Merkez Ataköy Revizyon Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Arnavutköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy'deki bazı Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bayrampaşa'daki bazı riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Bayrampaşa ilçesi, Revizyon Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin (Plan Notu İlavesi) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Yapı kooperatifçiliği kredileri Haberi

Yapı kooperatifçiliği kredileri

Bakan İdris Güllüce’nin onayı ile hazırlanan 2015 Performans Programına göre nüfus artışının hızlı olduğu, buna karşılık ev fiyatlarının yüksek olduğu şehirlerde sosyal konutlara ağırlık verileceği açıklandı.

TOKİ’nin yeni vizyonuna göre, sosyal yatırımlar artırarak insan dostu şehir anlayışı hayata geçirilecek. Dar gelirliler için özel konutlar üretilecek. Yapı kooperatifçiliği desteklenerek, yeni kredi imkânlarının önü açılacak. 


TOKİ'nin yeni vizyonuna göre,

*6,5 milyon konut 2023 yılına kadar konut kentsel dönüşüm kapsamına alınacak. Kamu binaları başta olmak üzere, sağlıklı, engelsiz, güvenli konut çevrelerinin oluşturulması ve konutlarda enerji verimliliğinin artırılması amacıyla yeni finansman modellerinin geliştirilmesi sağlanacak.


*Konut yapı kooperatifçiliği desteklenecek ve bu amaçla kredilendirme yöntemleri geliştirilecek ve kooperatiflerin şeffaflığının arttırılması sağlanacak.


*Afet riski altında bulunan alanların dönüşümü için de yeni finansal modelleri geliştirilecek. Kendi konutunu yapan kişilere kapsamlı teknik destekler...