27 / 04 / 2024

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 



Kamu Denetçiliği Kurumu görülmemiş bir karara imza attı. Bir kişinin iş başvurusunda verdiği kişisel bilgileri, başvuru yaptığı kurumun internet sitesinde yayımlanmasından dolayı kişinin başvurusunu değerlendirmeye alarak karara bağladı. Olumlu yönde karar alan Kamu Denetçiliği Kurumu, ilgili kurumla temasa geçerek gerekli görüşmeleri sağladı. Bunun üzerine o kişinin iş başvurusu için verdiği kişisel bilgiler silindi. 

 Kamu Denetçiliği Kurumu ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, bir kurumun işe alım ilanına başvuru yapan kişi, başvuru sırasında verdiği kişisel bilgilerinin, kurumun internet sitesinde yayımlandığını fark etti. Ancak hemen harekete geçmeyerek biraz bekledi.

Geçen süreye rağmen adını internette arattığında bilgilerine kolaylıkla ulaşabilmesi onu harekete geçirdi. Bu yüzden vatandaşlık numarası, doğum tarihinin de aralarında bulunduğu kişisel bilgilerinin siteden kaldırılmasını talep eden kişi, sonuç alamaması üzerine KDK'ye başvurdu.  

Başvuruda bulunan kişi, başvurma nedenini internet dolandırıcılığının yaygınlaştığı ve ilerde herhangi bir güvenlik problemi yaşamak istemediği için kişisel verilerin kaldırılmasını istedi. Başvuruyu değerlendiren KDK, talebin karşılanması adına ilgili kurumla görüştü. Yapılan görüşmeler sonucu o kişide dahil olmak üzere kurumun internet sitesinde yer alan bütün başvurulara ilişkin ilanlar kaldırıldı.

Peki Kamu Denetçiliği Kurumu diğer başvuruyu nasıl değerlendirdi? 


Geri Dön