30 / 04 / 2024

KDK'nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!

KDK'nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!

Kamu Denetçiliği Kurumu, hemşire maaşından yaklaşık 16.000 liralık doğum izni kesintisinin iade edilmesine karar verdi.



Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bir aile sağlığı merkezindeki sözleşmeli hemşirenin doğum izni nedeniyle maaşından kesinti yapılmasını hukuka aykırı bularak iptal etme yetkisine sahip sağlık müdürlüğüne bildirdi.

KDK'nın kararına göre, Ankara'da bir aile sağlığı merkezinde sözleşmeli çalışan bir hemşirenin maaşından doğum öncesi ve doğum sonrası izin nedeniyle toplam 15 bin 959 lira kesinti yapıldı.

KDK nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!

Yasal olarak her türlü iznin ödenmesi gerektiğini ve ücretli izin hakkının anayasal bir hak olduğunu söyleyen hemşire, Aile Hekimliği Kanunu'nda maaş kesintisi ile ilgili bir hüküm bulunmadığını söyledi. Hemşire, ilgili yasaların ihlali olarak maaşından kesinti yapıldığına inanıyor. Başvurucu, işlemin hukuka aykırı olduğunu iddia ederek KDK'dan maaşından kesilen tutarı iade etmesini istedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön