16 / 05 / 2024

KDK'nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!

KDK'nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!

Kamu Denetçiliği Kurumu, hemşire maaşından yaklaşık 16.000 liralık doğum izni kesintisinin iade edilmesine karar verdi.



Kayıtları inceleyen KDK, adayın maaşından yapılan kesintinin hukuka aykırı ve adil olduğuna karar vererek, kesintinin iptali için  Ankara  İl Sağlık Müdürlüğü'ne öneride bulunmaya karar verdi.

KDK nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!

'Hukuka ve hakkaniyete aykırı'

Aile sağlığı merkezi çalışanlarının izin süresinin sözleşmeli çalışanın izin süresi çerçevesinde ve ilgili mevzuatta belirtildiği şekilde belirlenmesi gerektiği kuruluş kararında belirtilmiştir. doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra olmak üzere toplam 16 hafta.

Kararda, Eylül-Aralık 2021 tarihleri ​​arasında izin başvurusunda bulunan kişinin durumunda, "Sözleşmeli personelin kullandığı izin için ücretli izin verilmesi gerektiği göz önünde bulundurulduğunda, ilgili idarenin başvuranın maaşından kesinti yapması yönünde yapılan işleminin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır" tespitine yer verildi.

Sosyal konut projesinde son dakika! 25 Ekim'de 17 ilde aynı anda temel atılacak!
Bitcoin derin sularda her an bir timsah kapabilir!
Altın 450 TL birden fırlayacak! Analistler son fırsat diyerek uyardı!
Dolar 6 gün sonra bu kadar olacak! Analistler tek tek açıkladı! Hemen bakın, pişman olmayın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön