10 / 05 / 2024

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 



 Kamu Denetçiliği Kurumu ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

CİNSİYET AYRIMCILIĞI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) geçtiğimiz günlerde kendisine başvuran bir kişinin daha başvurusunu değerlendirmeye almış ve  ilgili kurum ile temasa geçerek gerekenin yapılmasını sağlamıştı.

Bir üniversitenin personel alımında ''erkek'' olması şartı bir kişiyi harekete geçirdi. İlanda aranan şartın, kadınlara karşı ayrımcılık oluşturan bir uygulama olduğunu belirten kişi kamuda işe alımlarda cinsiyet ayrımından söz edilemeyeceğini ve yayımlanan ilanın güncellenmesi gerektiğini belirterek KDK'ya başvurdu.

Başvuruyu inceleyen KDK, hiçbir ayrım gözetilmeksizin kadınların erkeklerle eşit koşullar altında istihdam edilme haklarının bulunduğunu ve başvurucunun talebini değerlendirilmesi için ilgili üniversiteyle iletişime geçti. 
İletişim sonrası üniversite yönetimi yapılan değerlendirme sonrası KDK'ya, işe alım ilanının Resmi Gazete'de yeni bir yazı yayımlanarak iptal edildiğini bildirdi.

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

Gümüş yatırımcıları aman dikkat, her şeyi bırakın bu açıklamaya bakın! Gümüş işte bu tarihte 20 TL'yi görecek!


Geri Dön