28 / 04 / 2024

Yapı Malzemeleri denetim tebliği

Yapı Malzemeleri denetim tebliği

30 Aralık 2012 Pazar günü, 2. Mükerrer 28513 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Malzemelerinin İthalat Denetimi Tebliğinde yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Yapı Malzemeleri Mobil Denetim Sistemi 81 ilde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Yapı Malzemeleri Mobil Denetim Sistemine ilişkin, "Bu sistem sayesinde denetim verilerinin eş zamanlı olarak merkeze aktarılması ve şeffaflığın artması sağlanacak." dedi.

Mobil Yapı Malzemeleri Denetim Sistemi yazılımı geliştirildi!

Yapı malzemeleri alanındaki denetim faaliyetlerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı malzemelerinin mobil sistemle denetlenmesi amacıyla Mobil Yapı Malzemeleri Denetim Sistemi” adı altında bir yazılım geliştirdi.

Yapı malzemeleri denetiminde devrim niteliğinde adım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı kontrol alanındaki yıllara dayanan tecrübesini yapı malzemelerinin imalatı ve yapıda kullanım koşulları ile ilgili süreçlere de aktararak, yapı malzemeleri alanındaki denetim faaliyetlerini artan bir ivme ile sürdürüyor.

Yapı malzemeleri mobil sistem ile denetlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlık olarak “ Mobil Yapı Malzemeleri Denetim Sistemi ” adı altında bir yazılım geliştirdiklerini açıkladı.

Tekcanlar İnşaat Yapı Malzemeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekcanlar İnşaat Yapı Malzemeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsmail Cem Elpek tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 16 Ekim'de Pendik, Ahmet Yesevi Mahallesi'nde kuruldu.

Yapay Yapı Malzemeleri Mekanik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapay Yapı Malzemeleri Mekanik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kadir Özoğul tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 16 Ekim 2014 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.

MPE İnşaat ve Yapı Malzemeleri Elektrik Hırdavat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MPE İnşaat ve Yapı Malzemeleri Elektrik Hırdavat Ticaret Limited Şirketi, Salim Coşkun tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 9 Ekim'de Bahçelievler, Siyavuş Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Onuray İnşaat ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Onuray İnşaat ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Türkgenç tarafından 300 bin TL'lik sermaye ile 2 Ekim 2014 tarihinde Beylikdüzü, Yakuplu Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Yapı malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Yapı malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugün 29137 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik hükümlerini artık Bayındırlık ve İskan Bakanlığı değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek...

Yapı malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Yapı malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2 Ekim 2014 tarihinde ve 29137 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikler...

Çift Kral Yapı Malzemeleri Kimyevi Madde İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çift Kral Yapı Malzemeleri Kimyevi Madde İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İsmail Serkan Gezmiş, Hüseyin Kurt tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 1 Ekim'de kuruldu.

Ar Set İnşaat Yapı Malzemeleri Dekorasyon Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ar Set İnşaat Yapı Malzemeleri Dekorasyon Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yalçın Türköz tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Ekim'de Kadıköy'de kuruldu.

Keleş Kardeşler Yapı Malzemeleri Turizm İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keleş Kardeşler Yapı Malzemeleri Turizm İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kamuran Keleş, Engin Keleş tarafından 60 bin TL'lik sermaye ile 30 Eylül'de kuruldu.

Yapı Malzemeleri denetim tebliği Haberi

Yapı Malzemeleri denetim tebliği

TEBLİĞ


Ekonomi Bakanlığından:


YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ


(ÜRÜN GÜVENLIĞI VE DENETIMI: 2013/14)


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, EK-1 ve EK-2’de belirtilen ürünlerin, ithalatta 8/9/2002 tarihli ve 24870 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygunluğunun denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


(2) Bu Tebliğ Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulacak ürünleri kapsar.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 13/10/2005 tarihli ve 25965 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7/9/2005 tarihli ve 2005/9454 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Dış Ticarette Teknik Düzenlemeler ve Standardizasyon Rejimi Kararının 4 üncü maddesine istinaden düzenlenmiştir.


Tanımlar


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Bakanlık: Ekonomi Bakanlığını,


b) Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS): Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Mevzuatı uyarınca yürütülen denetim, uygunluk ve izin işlemlerinin elektronik ortamda ve...