16 / 05 / 2024

Yapı müteahhitleri projeleri

Yapı müteahhitleri projeleri

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nce (AYAMDER) Park Zirve'de verilen iftar yemeğine katıldı. Hüseyin Sözlü 'Yapı müteahhitleri gücümüze güç katacak' dedi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

İnşasına başlanmamış yol yapım çalışmaları mecliste!

Projeleri bitirildiği halde inşasına başlanmamış veya tamamlanmamış yol yapım çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yapı müteahhitlerine yeni bir yeterlik sistemi getirildi!

Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 95'ini inşa eden özel sektöre inşaat yapan yapı müteahhitleri için düzenleme getirildi...

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

İstanbul'da yapımı devam eden konut projeleri mecliste!

İstanbul'da yapımı devam eden konut ve işyeri projelerine ve 30 kat üstü yapı adedi meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre yapı müteahhitleri yapı ruhsatı imzalama yükümlülüğü kaldırıldı..

Kayseri YHT'nin yapım ihalesi yılın ikinci yarısında!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "1/5000'lik haritalara işlenmesi dahil, sondaj çalışmaları dahil şu an devam ediyor. İnşallah temmuz ayına kadar biz bu projeleri ve sondaj çalışmalarını bitireceğiz. Bu yılın ikinci yarısında da yapım ihalesine çıkacağız" dedi.

Alanya Güneş Enerji Santrali'nin yapımına başlandı!

Alanya için dev projeleri hayat geçirmeye devam eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları arasında projelendirilen en büyük Güneş Enerji Santrali’nin yapımına Toslak Mahallesi’nde start verdi.

İşte Etimesgut'ta yapımı süren ve tamamlanan projeler!

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçenin yaşam kalitesini artıracak hizmet ve yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Demirel, yapımı devam eden ve tamamlanan projeleri açıkladı.

Yapı müteahhitleri projeleri Haberi

Yapı müteahhitleri projeleri

AYAMDER üyelerine hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Bu bir ziyafet birlikteliği değil.Ramazan ayının manevi ikliminde siz değerli hemşehrilerimizle bir araya gelmek, Ramazan'ın manevi havasında, inançlarımızın bizi beslediği atmosferde bir dayanışma ruhunu ortaya koymak önemli" dedi. 


Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı üç aydır yürüttüğünü hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: "Tabii ki Adana'yı biliyordum ama geride kalan sürede daha yakından tanıma fırsatı buldum. 


Belediyenin kendi içindeki problemlerin ve Adana'nın yaşadığı problemlerin hukuki zeminde aşılması, sorunların çözülmesi konularında, seçilmiş belediye başkanınız olarak, samimi bir çaba içindeyiz. Kimseye bir mucize vadetmedik. 

Mucize Cenab-ı Allah'a, onun müsaade ettiklerine mahsustur. Adana'yı yönetirken Cenab-ı Allah'ın ihsan ettiği aklı, ahlakı ve vicdanı kullanacağız. 


Bunun üzerine azmimizi ve gayretimizi de etkileyerek siz değerli hemşehrilerimize hizmet edeceğiz. Böylece güzel bir coğrafya parçasındaki...