28 / 07 / 2024

Yapı Müteahitliği Yetki Belgesi nedir

Yapı Müteahitliği Yetki Belgesi nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, müteahhitlerin kayıt altına alınması için başlatılan uygulamalarla ilgili açıklama yaptı. Güllüce şimdiye kadar 307 bin Yapı Müteahitliği Yetki Belgesi'nin verildiğini söyledi.

Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı'nın yapımı IC İçtaş İnşaat'a emanet!

Suudi Arabistan King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın mühendislik ve yapım ihalesini kazanan şirket IC İçtaş İnşaat oldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi kuruldu!

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi Bahçelievler'de Ali Aslan tarafından kuruldu.

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Pendik'te 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Süha Özaras, Tahir Çil, Nuri Tuğrul Derman ve Özay Yakak ortaklığında kuruldu.

Ma Cephe Ve Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Ma Cephe Ve Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Kağıthane'de Mustafa Alkan tarafından kuruldu.

Czs Statik Yapı Mühendisliği Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Czs Statik Yapı Mühendisliği Danışmanlık Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de Abdulmutelip İpek tarafından kuruldu.

Erdem Şahin Yapı Müteahhitliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Şahin Yapı Müteahhitliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Ekrem Şahin tarafından kuruldu.

Düzce'de 22.5 milyon TL'ye konaklama tesisi yapım işi halesi!

Düzce İli Akçakoca Belediye Başkanlığı, 22 milyon 502 bin 654 TL bedelle aquapark, restaurant ve konaklama tesisi yapımı ve işletilmesi işi ihale ediyor.

Antalya Aksu'da tesis yapımı ve işletilmesi ihalesi!

Antalya Aksu Belediyesi tarafından, Güzelyurt Şehir Ormanı Mesire Alanına, Sssyal, Kültürel ve sportif projelerin yapımı ve 24 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek. Tahmin edilen bedel (ilk yıl kira bedeli) 750 bin TL olarak belirlendi. 

Çaça Yapı Mühendisliği  Limited Şirketi kuruldu!

Çaça Yapı Mühendisliği  Limited  Şirketi Çekmeköy’de  5 milyon TL sermaye bedeli ile Sevim Çaça tarafından kuruldu.

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre, yapı kooperatifleri artık ancak kurumlar vergisinden muafiyet koşullarını sağlamaları halinde geçici yetki belgesi alabilecek...

Yek Dizayn Yapı Mühendisliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yek Dizayn Yapı Mühendisliği Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sedrettin Sütçü tarafından kuruldu.

Yapı müteahhitlerine yeni bir yeterlik sistemi getirildi!

Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 95'ini inşa eden özel sektöre inşaat yapan yapı müteahhitleri için düzenleme getirildi...

Akay Üst Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Akay Üst Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi bugün Sultanbeyli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Akıncı ve Ahmet Uzun ortaklığında kuruldu. 

Yapı Müteahitliği Yetki Belgesi nedir Haberi

Yapı Müteahitliği Yetki Belgesi nedir


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, müteahhitlerin kayıt altına alınması için başlatılan uygulamalarla ilgili açıklama yaptı. Güllüce, Yetki Belgesi Numarası uygulaması ile şimdiye kadar 307 bin Yapı Müteahitliği Yetki Belgesi'nin verildiğini söyledi. 


Güllüce açıkladı

Yetki Belgesi Numarası uygulamasının bir başka adımı olan "Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Numaralarının İptal Edilmesi İle Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Usul Ve Esaslara Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, hata yapan ve hatasını düzeltmeyen müteahhitlerin belirli sürelerle müteahhitlik hizmeti yapmasını engelliyor. Bu uygulama ile amacın insanlara yüksek yaşam kalitesini sunacak bir yapıya kavuşmak olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, "Bakanlığımızca başlatılan Yetki Belgesi Numarası uygulaması ile bugüne kadar yaklaşık 307 bin Yapı Müteahhitliği Yetki Belgesi verildi. E-devlet portalında yer alan ve nüfus vatandaşlık sistemi ile entegre olan...