27 / 04 / 2024

Yapı nizamı tanımı

Yapı nizamı tanımı

İmar yönetmeliğinde açıklamalarına yer verilen yapı nizamı nedir? Ayrık nizam nedir? Blok nizam nedir? Bitişik nizam nedir? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esasları bu haberde..

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Milli Emlak'tan borç yapılandırma müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan resmen son dakika borç yapılandırma müjdesi geldi. Tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte detaylar...

ING Bank'tan müşterilerine acil resmi duyuru geldi... İNG müşterileri acil baksın

ING Bank'tan müşterilerine yönelik çok önemli bir açıklama geldi. İNG Bank borç kapatma kredisi başladı. İşte banka tarafından yapılan çok önemli duyurunun detayları...

Halkbank'tan müşterilerine yönelik çok önemli bir açıklama! Halkbank müşterileri dikkat

Halkbank'tan müşterilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Banka, önümüzdeki günlerde müşterilerin bazı detaylara dikkat etmesi gerektiği belirterek önemli bilgiler verdi.

20 maddede toplu yapıların mevzuat tanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapıların mevzuat tanımı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ceya Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Gıda Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceya Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Gıda Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayla Çabuk, Ayşegül Özdemir, Dicle Geçici, Harun Tan, Kasım Günay, Muhammet Yusuf Özdemir ve Ruken Zengin tarafından kuruldu.

Yapı Yatırım Selçuklu Evleri Projesi!

Yapı Yatırım Selçuklu Evleri Projesi İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde hayata geçiriliyor. Peşin alımlarda yüzde 5 indirim yapılan projede 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alıyor.

Kiralanan evde değişiklik yapılır mı?

Mal sahibi olarak evinizi kiraya verdiğinizi düşünelim. Peki, kira sözleşmesi süresi içinde kiralanan evde değişiklik yapılır mı? Kirayaveren yenilik yapabilir mi? Kiracı kiraladığı evde değişiklik veya yenilik yapabilir mi?

Arsan Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsan Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Soner Çalışkan tarafından 50 bin TL sermaye ile 31 Ağustos'ta Pendik, Yeşilbağlar Mahallesi'nde kuruldu.

3.derece sit alanına ev yapılır mı?

Tarihte yaşamış medeniyetlerden bizlere miras kalan yapılarına ve bulunduğu bölgelerin genel ismine sit alanı deniyor. Bu alanlarda belirli kurallar dahilinde yapılaşmaya izin veriliyor. Peki, 3.derece sit alanına ev yapılır mı?

Kentsel sit alanında koruma amaçlı imar planı yapılır mı?

Kentsel sit alanları, eski kentlerin uyumlu düzenini, mimari bütünlüğünü, donatılarını mimari ve sanat tarihi açısından öğrenebilmek için önem teşkil ediyor. Peki, kentsel sit alanında koruma amaçlı imar planı yapılır mı?

Kentsel sit alanında inşaat yapılır mı?

Kentsel sit alanın bulunduğu çevre içinde korunmasında, geliştirilmesinde etkinlik taşıyan ve kentle bütünleşmesine olanak sağlıyor. Peki, kentsel sit alanında inşaat yapılır mı?

Eşbah Yapı Yatırım Metro 34 Projesi!

İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilen proje içerisinde ofis ve mağaza bulunuyor. Eşbah Yapı Yatırım Metro 34 Projesi teslim tarihi 2016'nın ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor.

Yapı nizamı tanımı Haberi

Yapı nizamı tanımı

Yapı nizamı nedir?

İmar Yönetmeliğine göre Yapı nizamı; Uygulama imar planı ile belirlenen ayrık nizam, blok nizam ve bitişik nizamdan biridir. İmar planında belirlenmeyen hallerde ayrık nizam uygulanır.


Bir parselde birden fazla yapının inşa edilebildiği hallerde imar planı ile serbest nizam kararı verilen hallerde, komşu parsellerde yer alan ve bu parsele en yakın yapıların yapı nizamlarına aykırı düşmemek koşuluyla, sadece bir tek nizam uygulanabileceği gibi her üç nizamdan ikisi veya üçü bir arada karma olarak uygulanabilir.


Yapı nizamı inşaat taban alan oranı ile belirlenen yerler ile plan üzerinde ölçüsü belirlenmiş blok nizamında olan yerlerin dışında, ayrık ve blok nizamına tabi imar parselasyon planı varsa imar parsellerinin tevhidi halinde elde edilecek yeni inşaat taba alanı, parsellerin tevhidi öncesi ayrı ayrı haklan olan inşaat...