03 / 05 / 2024

yapı ruhsatı alan bina sayısı kaç

yapı ruhsatı alan bina sayısı kaç

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11,9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15,6, daire sayısı yüzde 8,4 arttı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Türkiye genelinde 4 ayda yapı ruhsatı alan bina sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-şubat ve mart aylarını kapsayan yılın ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,5 azaldı. Yapı ruhsatı verilen yapılan yüzölçümündeki gerileme de yüzde 21,8 oldu.

Emlak Konut GYO Başakşehir İkitelli 2. Etap'ta 60 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Başakşehir İkitelli 2. Etap kapsamında, 1444 Ada 1 Parselde yer alan 42 adet konut ve 18 adet ticari üniteden oluşan toplam 60 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı.

Yeşilyurt Apartmanı’nın yapı ruhsatındaki imza sahte çıktı!

Kartal’da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’nın yapı ruhsatında yer alan imza sahte çıktı.

Ege Yapı Yedikule projesinde yapı ruhsatı alındı!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen karma projede yer alan 1 adet ticari üniteye ilave olarak 4 adet ticari ünitenin yapı ruhsatı alındı.

Ata GYO Kayseri'deki gayrimenkulünün yapı ruhsatını aldı!

Ata GYO Kayseri'nin Talas ilçesinde yer alan gayrimenkule ilişkin yapı ruhsatı 22 Mart'ta alındı.

Seyhan Sera Park'taki ticari alanın yapı ruhsatı iptal edildi!

Seyhan Belediyesi, vatandaşların uyarısını dikkate almayınca devreye idare mahkemesi girdi. Sera Park’ın önüne yapılan ve çok sayıda işyerinin bulunduğu ticari alanın yapı ruhsatı iptal edildi.

Büyükyalı İstanbul'un yapı ruhsatında revizyon yapıldı!

Özak GYO, Ziylan İnşaat ve Yenigün İnşaat Ortaklığı tarafından inşa edilecek olan Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatında revizyona gidildi. Projede konut sayısı 452 ve ticari ünite sayısı 16 olacak.

Evora Denizli projesinin tadilat yapı ruhsatı alındı!

Teknik Yapı imzasıyla hayata geçirilen Evora Denizli projesindeki 1375 adet konut, 144 adet ticari ünite ve 2 adet özel eğitim tesislerinden oluşan toplam 1.521 adet bağımsız bölüm için tadilat yapı ruhsatı alındı.

Emlak Konut Kazlıçeşme Büyükyalı İstanbul yapı ruhsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İstanbul Kazlıçeşme (Büyükyalı İstanbul) yapı ruhsatı yayınlandı.

Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı!

Özak GYO imzasıyla Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı.

Sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır?

Sit alanları;tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara deniyor. Peki, sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır? Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınır mı?

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

yapı ruhsatı alan bina sayısı kaç Haberi

yapı ruhsatı alan bina sayısı kaç


Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümleri ile ilgili istatistikleri paylaştı. Buna göre, 2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11,9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15,6, daire sayısı yüzde 8,4 arttı. 


TUİK tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılında yapı ruhsatına göre yapıların yüzölçümü 168 milyon 207 bin 842 metrekare iken, bunun 97 milyon 330 bin 942 metrekaresi (yüzde 57,8) konut, 43 milyon 178 bin 542 metrekaresi (yüzde 25,7) konut dışı ve 27 milyon 698 bin 358 metrekaresi (yüzde 16,5) ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.


2013 yılında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların bina sayısı yüzde 24,1, yüzölçümü yüzde 28,3, değeri yüzde 36,6, daire sayısı...