02 / 05 / 2024

yapı ruhsatı yapı ruhsatı örneği

yapı ruhsatı yapı ruhsatı örneği

Yapı ruhsatlarının, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için alınması gerekiyor. Peki yapı ruhsatları nasıl, nereden alınır? İşte tüm detaylar...

Malatya'da bu yıl 3 bin 586 yapı ruhsatı verildi!

TÜİK, yapı izin istatistikleri verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, 2015 yılının ilk altı ayında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Malatya’da 3 bin 586 olarak gerçekleşti ve Malatya bölgesinde birinci oldu.

Bilgöl'de bu yıl 140 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Bingöl’de yılın ilk altı ayında 140 binaya yapı ruhsatı verildi. Yapı izin belgesi verilen daire sayısı ise 473 oldu.

2015'te yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 27,4 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı ilk yarısı için Yapı İzin İstatistikleri verisini açıkladı. 2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 27,4 oranında azaldı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 27 düştü!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,4 geriledi.

Bursa Yıldırım Belediyesi ruhsat işlemlerini internet üzerinden yapıyor!

Yıldırım Belediyesi, e-belediyecilik alanında önemli atılımlar yaparak, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı başvuruları ile ruhsat harcı ödemelerinin internet üzerinden yapılmasına imkan sağlıyor.

Emlak Konut GYO 271 konutun yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden 271 konut için yapı ruhsatı alındı.

Sinpaş GYO Bomonti projesi yapı ruhsatını aldı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Bomonti Projesi kapsamında 2. Tadilata esas yapı ruhsatının toplam 1261 adet ünite için alındığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Reysaş GYO Çayırova 11 lojistik depo için yapı ruhsatı aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Çayırova 11 lojistik depo için yapı ruhsatı aldığını bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Yapı ruhsatı nasıl verilir?

Yapı ruhsatı, yapı inşaatları için alınması zorunlu olan izin oluyor. İmar Kanunu gereğince bütün yapılar için istisna dışında belediye veya valiliklerden bu izin alınıyor. Peki, yapı ruhsatı nasıl verilir?

Yapı ruhsatı süresi nedir?

Belediye veya valiliklerden alınan yapı ruhsatının geçerliliği için belli bir süre içinde yapının inşaat çalışmalarına başlanılması ve bitirilmesi gerekiyor. Peki, yapı ruhsatı süresi nedir?

Yapı ruhsatı dilekçesi 2015!

İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat gerekmeyen binalar hariç, tüm binaların inşaat çalışmaları için ruhsatı alınıyor. Ruhsat için bir dilekçe ile müracaat yapılıyor. İşte yapı ruhsatı dilekçesi 2015...

Yapı ruhsatı verme şartları!

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için alınması gereken ruhsat her projeye verilmiyor. Peki, yapı ruhsatı hangi durumlarda verilmez? İşte yapı ruhsatı verme şartları..

Yapı ruhsatını kim verir?

İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat gerekmeyen binalar hariç, tüm binaların inşaat çalışmaları için ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, yapı ruhsatı nereden alınır? Yapı ruhsatını kim verir?

yapı ruhsatı yapı ruhsatı örneği Haberi

yapı ruhsatı yapı ruhsatı örneği

Uygulama imar planı yapılmış bir yapının inşaatına başlamak için yapı ruhsatı alınması gerekiyor. Yapı ruhsatı almadan hiçbir yapının inşaatına başlanamıyor. Yapı ruhsatı nereden, nasıl alınır? Yapı ruhsatı için nereye başvurmak gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

1- Yapı ruhsatı almadan önce hangi işlemler yapılır?

Yapı izni alınmadan önce, yapı sahibi veya vekillerince bağlı bulunulan Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine ve ilgili belediyelere başvurarak ya da imar durumunu gösterir çapın ve yol kotu tutanağı ile parselin kotuna göre pissu kanal bağlantısının hangi nokta ve kotlarda yapılabileceğini gösteren belgenin alınması gerekiyor.

2- Yapı ruhsatı nasıl alınır?

İmar Kanunu kapsamında, inşaatların yapımına çeşitli prosedürlerin tamamlanması sonucunda izin veriliyor. İzin belgesi alıp, yapı ruhsatı başvurusu yapılabilir ve gerekli prosedürlerin tamamlanmasıyla ruhsat alınabilirsiniz. 

3- Yapı ruhsatı başvurusu nasıl yapılır?

Belirlenen kaçak inşaatların...