24 / 07 / 2024

Yapı ruhsatları azaldımı

Yapı ruhsatları azaldımı

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47.5, yüzölçümü yüzde 44.5 ve değer olarak ise yüzde 40.2 azaldı.

Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesinde son dakika: Yapı ruhsatları iptal davası reddedildi!

Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesine4 karşı açılan yapı ruhsatları iptal davası reddedildi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın yapı ruhsatları hazırlandı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım kapsamında, 884 Ada 1 Parselde yer alan Bağımsız Bölümlere ait yapı ruhsatları yeniden düzenlendi. 

Köy Zekeriyaköy tadilat yapı ruhsatları alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın mülkiyetinde bulunan İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Zekeriyaköy Mahallesinde yer alan, 1790 Ada 4 Konut Parselinde revizyona gidildi, 245 adet olan konut sayısı 248 adet olacak şekilde Tadilat Yapı Ruhsatları 16 Temmuz'da alındı...

Emlak Konut GYO Taşdelen projesinin yapı ruhsatları alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi, "İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında toplam 462 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 7 Mayıs tarihinde alındı.

Büyükyalı'nın tadilat yapı ruhsatları alındı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Büyükyalı İstanbul'un A,B ve C Blokta bulunan  bağımsız  bölümler için revizyona gidildiğini ve Tadilat Yapı Ruhsatlarının 16.08.2018 tarihinde alındığını açıkladı.

Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı!

İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri hızlandırdı. Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı.

Emlak Konut Sarıyer İstinye arsasında yapı ruhsatları alındı!

Emlak Konut GYO'nun Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında toplam 555 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları alındı.

Yapı ruhsatları azalınca malzemeci hızlı büyüdü!

Yapı ruhsatları ilk çeyrekte azaldı. Birçok müteahhit finans açısından sıkıntı yaşamamak ve nakit dengesini korumak için işlerin azaldığı bu dönemde inşaatları tamamlamaya başladı.

Ali Aydın: Yapı ruhsatları en az bir yıl uzatılmalı!

KAYİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, OHAL’den dolayı yapı ruhsatlarının en az bir yıl uzatılmasını, müteahhitlerin bankalara olan borçlarının en az 36 ay taksitlendirilmesini istedi.

Yapı ruhsatlarındaki artış 2017'de sektöre doping olacak!

Türkiye İMSAD’ın Kasım ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Rapora göre, 2016 yılı ilk dokuz ayında alınan yapı ruhsatları metrekare bazında yüzde 6,1 artarak 143,5 milyon metrekareye ulaştı.

Özak GYO Kazlıçeşme Projesi'nin yeniden yapı ruhsatları alındı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Kazlıçeşme (Büyükyalı İstanbul) Yapı Ruhsatlarının yeniden alındığına dair bilgilerini yayınladı.

Emlak Konut GYO, Başakşehir Hoşdere 4. Etap yapı ruhsatlarını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Başakşehir Hoşdere 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Yapı Ruhsatlarının alındığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Torunlar GYO, Deepo AVM projesinde yapı ruhsatlarını aldı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Antalya Kepez'de Deepo AVM çevresinde yapılacak karma projenin yapı ruhsatlarının alındığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten yapılan açıklama...

Yapı ruhsatları azaldımı Haberi

Yapı ruhsatları azaldımı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilk çeyreğe ilişkin “Yapı İzin İstatistikleri” verilerini açıkladı. Buna göre, bu yılın ilk üç ayında geçen yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 47.5, yüzölçümü yüzde 44.5, değeri yüzde 40.2, daire sayısı yüzde 41.2 azaldı. Söz konusu dönemde yapı ruhsatı verilen binaların toplam yüzölçümü 37.1 milyon metrekare olurken, bunun 19.9 milyon metrekaresi (yüzde 53.8) konut, 9,8 milyon metrekaresi (yüzde 26.4) konut dışı ve 7.3 milyon metrekaresi (yüzde 19.8) ise ortak kullanım alanı olarak hesaplandı.


Özelin Payı Yüzde 83


Yapı sahipliğine göre, özel sektör 30.6 milyon metrekare (yüzde 82.7) ile en büyük payı aldı. Bunu 5.8 milyon metrekare (yüzde 15.5) ile devlet sektörü ve 651 bin metrekare (yüzde 1.8) ile yapı kooperatifleri takip etti....