05 / 05 / 2024

yapı şirketlerine denetim

yapı şirketlerine denetim

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek.

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetleri ile ilgili tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında, GSM şirketleri, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL süresince oluşan borçlardan feragat etmeleri durumunda, bu tutarları vergiden düşebilecek.

Faizsiz konut şirketlerine denetim!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kanunla, müşteriye tasarruf finansman sözleşmesi imzalanmasını takip eden 14 gün içinde herhangi bir neden göstermeksizin cayma hakkı tanındı. 

Günübirlik ev kiralayanlara 72 bin lira ceza!

Zonguldak'ta, günübirlik kiralanan daireler yapılan denetim kapsamında, kimlik bildirme sistemine kayıtlı olmayan konutun sahibine toplamda 72 bin 100 TL para cezası kesildi.

Bina yapım ve denetimine üniversiteler dahil edilmeli!

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Recep Özay, “Yapı ve denetim yaygınlaşmalı. Üniversite ve belediyeler iş birliğinde bulunarak bölgelerindeki oluşabilecek olumsuzlukları önceden tespit etmeli” dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Erdal Şahan: Yeni yapılarda denetim sıkıntısı var!

İstanbul'da en kötü ihtimalle 7.7 şiddetinde bir deprem bekleniyor. Ancak yeni yapılarda denetim sıkıntısı var. TMMOB, Yapı Denetim Kanunu'nun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor

Yapı denetimini kim yapar?

Yapı denetim kuruluşunca, şantiyede yapılan denetim sonuçları deftere işleniyor. Peki, yapı denetimini kim yapar? Yapı denetiminden sorumlu kişi veya kişilerin sorumlulukları nelerdir? İşte yanıtı..

Ertas Yapıt Denetim hakkında geçici durdurma işlemi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden verilen ilana göre Ertas Yapıt Denetim hakkında geçici durdurma işlemi iptal edildi.

Beytepe’de kaçak yapıya yıkım!

Ankara Çankaya Belediyesi ekipleri, ilçe sınırlarında gerçekleştirdikleri denetimlerle kaçak yapılaşmaya izin vermiyor. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine kaçak yapıda denetim yapan ekipler yıkım kararını uyguladı.

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği 2015!

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği 12 Mayıs 2015 tarihinde 29353 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, DSİ’nin, yatırımcının, proje müellifinin, yüklenicinin, yetkili denetim firmasının görev ve sorumluluklarını düzenliyor...

Japonya'da binaların yüzde 80'i depreme hazır durumda!

Japonya Kyoto Üniversitesi Afet Önleme Araştırma Enstitüsü Başkanı Nakashima, " Japonya'da bina yapım-denetim ahlakı ve disiplinini kurduk. Binalarımızın yüzde 80’ini depreme hazırladık " dedi.

Mobil Yapı Malzemeleri Denetim Sistemi yazılımı geliştirildi!

Yapı malzemeleri alanındaki denetim faaliyetlerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı malzemelerinin mobil sistemle denetlenmesi amacıyla Mobil Yapı Malzemeleri Denetim Sistemi” adı altında bir yazılım geliştirdi.

yapı şirketlerine denetim Haberi

yapı şirketlerine denetim

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, kurum ve firmaları her iki ayda bir toplayarak ildeki acil durumları masaya yatıracak, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü(AFAD) ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yıısuf Güner, geçmişte yaşanan afetlerden ders alınması gerektiğini söyledi. Sultandağı depremi ve diğerlerinde kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Güner "Hepimiz biliyoruz yurt dışından kurtarma ekiplerini bekledik. İnsanlarımız enkazların altında inleyerek, bağırarak, susuz, ekmeksiz, binlerce kilo ağırlığın altında bunları düşündüğümüz de önceden hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunun önemi birkez daha ortaya çıktı. Burada yapı denetim konusunda faaliyet gösteren firmaların...