18 / 05 / 2024

yapı temel gerekleri

yapı temel gerekleri

Yapı malzemeleri temel gerekleri, Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında ek - 1'de yer alıyor. Yapı malzemeleri temel gerekleri arasında, yangın durumunda emniyet, hijyen, sağlık ve çevre gibi hususlar bulunuyor...

TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak?

TOKİ, 25 Ekim’de atılacak olan temel atma töreni gündemden düşmüyor. Peki TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak? İşte detaylar!

İnşaatın en temel yapı malzemelerinden çimento ve demire zam geldi mi? Çimento ve demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan çimento ve demir fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Çimento fiyatları kaç lira? Demir fiyatları ne kadar? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31398 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Temel Kubbe Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temel Kubbe Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Sarımehmet ve Temel Baltacıoğlu tarafından kuruldu.

Temel Test Yapı Laboratuvarı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temel Test Yapı Laboratuvarı Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Muzaffer Melet tarafından kuruldu. 

Mustafa Balcı: Depremde temel sorun yapı stokunun depreme dayanıksız olmasıdır!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Deprem master planının yerel yönetimler tarafından uygulanması gerektiğini belirtti ve "Depremde en temel sorunun fay hatlarından değil, yapı stokunun depreme dayanıksız olmasından kaynaklanıyor" dedi...

Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi açılış ve temel atma töreni yapıldı!

Bakan Özlü, Hadımköy'deki Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bölgede yapılacak 400 civarındaki sanayi tesisinin bir an önce tamamlanması ve üretime başlaması temennisinde bulundu.

Vodafone Arena’nın temel altı su yalıtımı İnterfiks Yapı Kimyasalları'ndan!

İnterfiks Yapı Kimyasalları, Yönetim Kurulu Üyesi,Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yaman yaptığı açıklamada BJK Vodafone Arena’nın temel altı su yalıtımını İnterfiks Yapı Kimyasalları'nın yaptığını belirtti.

Hatay Yoncakaya'da gölet yapımı için temel atıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu hafta içinde, ayrıca Yayladağı ilçesi Yoncakaya Mahallesi'nde gölet yapımı için temel attı.

Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışı yapıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Samandağ Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve yapımı tamamlanan tesisler ile yatırımların temel atma ve açılışları gerçekleştirildi.

TOKİ Sivas'ta 155 konutluk proje yapıyor!

155 konutluk TOKİ inşaatının temel atma törenine katılan İsmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, toplu konut alanında Türkiye'de yapılan yatırımları anlattı.

Burhanettin Kocamaz: Çamlıyayla'ya alt yapı yatırımları sürecek!

Mersin'in Çamlıyayla'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılışı ve Sebil Kanalizasyon inşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Çamlıyayla'ya alt yapı yatırımlarımız sürecek" dedi.

Sivas'ta toplu temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Yılmaz, toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu, sosyal devletin gereğinin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile hayata geçirildiğini belirtti.

yapı temel gerekleri Haberi

yapı temel gerekleri

Yapı malzemeleri temel gerekleri!

Yapı malzemeleri temel gerekleri ile ilgili hususlar yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında ek - 1'de bulunuyor. Söz konusu temel gereklerin düzenli olarak gözden geçirilmesi gerekiyor.


Yapı Malzemeleri Temel Gerekler:

Malzemelerin kullanılacağı yapı işlerinin (tamamı veya tek tek kısımları) amaçlanan işlevleri görmeye uygun olmaları yanında, ekonomik yönü gözetmeleri ve bu açıdan aşağıdaki temel gereklere, şayet söz konusu işler bu gerekleri ihtiva eden düzenlemelere tabii iseler, riayet etmeleri zorunludur. Düzenli olarak gözden geçirilecek bu gerekler ekonomik açıdan makul bir çalışma süresince yerine getirilmelidir. Bu gerekler genellikle tahmin edilebilir etkenlerle ilgilidir.


1. Mekanik dayanım ve stabilite

Yapı işleri, yapım ve kullanım sırasında maruz kalacakları yüklerden dolayı aşağıdaki durumlara yol açmayacak şekilde tasarlanıp, yapılmalıdır.

a) Yapılan işin tamamı veya bir kısmının çökmesi;

b) Kabul edilemeyecek boyutta büyük...