12 / 05 / 2024

Yapı Yasağı

Yapı Yasağı

3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kıyıda yapılacak yapılar nelerdir? İşte kıyıda uygulama imar planı kararı ile yapılabilecek yapılar ile sahil şeridinde yapılabilecek yapılar...

Çankaya Akpınar Mahallesi’nde yapı yasağı kaldırıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Akpınar Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucunda bölgede can ve mal güvenliğinin korunması için heyelana maruz kalan bazı bölgelerde durdurulan imar uygulama işlemleriyle ilgili konuştu.

Ankara'nın 9 yıllık imar sorunu çözülüyor!

ABB Meclisi İmar Komisyonu, Çankaya Akpınar Mahallesi’nde 2011'de heyelan sonucunda askda olan yapı yasağının kaldırılması, yapılan 77 yapının iskanları ve yeni yapı olacak 17 parsel için yol haritası hazırlandı.

1999 depreminden sonra epeyce yasa değişikliği yapıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "1999 depreminden sonra epeyce yasa değişikliği yapıldı. Bakanlığım döneminde de bunları biraz daha revize ederek, yaptığımız uzun şehircilik şuralarında kentsel dönüşümün temel kurallarını ortaya koymaya çalıştık" dedi...

Filistin'e yasa dışı yapılan konut yapımına kınama!

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerine ek 463 konut yapımını onaylamasının kınandığı belirtildi.

Torba yasa kentsel dönüşüm maddeleri!

26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile kentsel dönüşümde bazı yeni düzenlemeler yapıldı. İşte yürürlüğe giren Torba yasa kentsel dönüşüm maddeleri..

Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler!

TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Torba Yasa kapsamında kentsel dönüşüm uygulamalarında da birtakım değişiklikler yapıldı. Peki, Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler nelerdir?

10 soruda yeni Torba Yasa!

Torba kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Torba kanun kapsamında birçok düzenlemeler yapıldı. Peki, Torba Kanun hayatımıza neler getirecek? İşte 10 soruda yeni Torba Yasa...

Torba yasa ile kaçak yapılara bağlanacak 3 abonelik!

Torba yasa ile kaçak yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi şartıyla bazı aboneliklerin geçici süreyle izin veriliyor. İşte Torba yasa ile kaçak yapılara bağlanacak 3 abonelik..

Hüseyin Şahin'den izinsiz yapılara yeni yasa teklifi!

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, geçici elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz bağlantısı yapılması için yasa teklifi hazırladı.

Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?

Torba Yasa kapsamında kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ile ilgili bazı düzenlemeler yer alıyor. Bu düzenlemeye göre, "Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Torba Yasa 2016 tam metni!

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni torba yasa çeşitli alanlarda yeni düzenlemeleri kapsıyor. Bu yasa ile ruhsatsı olmayan yapılara elektrik bağlanması öngörülüyor. İşte Torba Yasa 2016 tam metni..

Kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016?

2016 Torba Yasa ile kaçak yapıların su aboneliğine düzenlemeler getirildi. Peki, kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa kaçak yapı su aboneliği esasları...

Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Peki, yasa tasarısı ile kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa 2016 kapsamı..

Yapı Yasağı Haberi

Yapı Yasağı

Kıyıda yapılacak yapılar nelerdir?

Deniz, tabii ve suni göl ve akarsu kıyıları ile bu yerlerin etkisinde olan ve devamı niteliğinde bulunan sahil şeritlerinin doğal ve kültürel özelliklerini gözeterek koruma ve toplum yararlanmasına açık, kamu yararına kullanma esaslarını tespit etmek amacıyla düzenlenen Kıyı Kanunu kapsamında kıyıda yapılacak yapılara ve sahil şeridinde yapılabilecek yapılar ile ilgili bilgilere yer veriliyor.


Kanuna göre; Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamıyor.


Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez. Kıyılara moloz, toprak, cüruf, çöp gibi kirletici etkisi olan atık ve artıklar dökülemez. Kıyıda, uygulama imar planı kararı ile;


- İskele, liman, barınak, yanaşma yeri, rıhtım, dalgakıran, köprü, menfez,...