02 / 05 / 2024

yapı yeri Uygulama Krokisi

yapı yeri Uygulama Krokisi

Yaklaşık ölçekte ve üzerinde ölçü değerlerinin yazılı olduğu ada veya parsellerin çizimine kroki deniyor. Yeri değişmeyen sabit tesislere bağlı olarak zeminden alınan ölçülerinin yazılı olduğu krokiye Röperli Kroki deniyor. Peki, Uygulama Krokisi nedir?

Boğazlardan geçiş ücreti 5 kat artıyor! İşte geçişlerde ödenecek yeni rakam!

Montrö Boğazlar Sözleşmesi kapsamında Türk boğazlarından uğraksız geçen gemilerden alınacak vergi ve harçlara esas ücret güncellemesi yapıldı. Uygulama 7 Ekim 2022 tarihi itibariyle uygulanacak. İşte detaylar...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lede Yapı Proje Uygulama İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi açıldı!

Lede Yapı Proje Uygulama İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Hilmiye Demir tarafından kuruldu.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31331 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Noter işlemleri internete taşındı!

'e-Noter' uygulamasıyla Türkiye Noterler Birliği'nin internet sayfasından 7 gün 24 saat cep telefonu, bilgisayar üzerinden üyelik şartı aranmadan randevu yapılabilecek. Uygulama ile noterliklere gitmeden ihbarname, ihtarname, çeviri gibi işlemler 'e-İmza' ile yapılacak.

Maltepe 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Küçükyalı Mahallesi 15748 Ada 21 Parsele Dair 1/5000 Ölçekli Riskli Yapı Parseli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Riskli Yapı Parseli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Sanayi yatırımlarına kolaylık sağlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31075 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır?

Gayrimenkulü iş yeri olarak kiralayanlar, kira ödemeleri üzerinden yüzde 20 oranında stopaj yapmak durumunda kalıyor. Fakat basit usulde vergiye tabi ise kira ödemesi üzerinden vergi kesintisi yapılmıyor. Peki iş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır, hangi giderler indirilir?

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31039 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

yapı yeri Uygulama Krokisi Haberi

yapı yeri Uygulama Krokisi

Uygulama Krokisi nedir?

Yaklaşık ölçekte ve üzerinde ölçü değerlerinin yazılı olduğu ada veya parsellerin çizimine kroki deniyor.


Ada veya parsellerin yeri değişmeyen sabit tesislere bağlı olarak zeminden alınan ölçülerinin yazılı olduğu krokiye Röperli Kroki deniyor.


Ebadlı Kroki ise; Ada veya parsellerin paftası üzerinden alınan veya daha önce tesbit edilmiş olan ölçülerinin yazılı olduğu kroki olarak ifade ediliyor. Peki, Uygulama Krokisi nedir?


Uygulama Krokisi: Ada veya parsellerin zeminde belirtilmesi amacıyla paftası üzerinden alınan ölçüleri yazılarak düzenlenen kroki olarak karşımıza çıkıyor. 


- Parsel Numarası: Bir ada içindeki parsellere, her ada için (1) den başlıyarak verilen numaradır. 


- Parselasyon Plânı: İmar plânının araziye uygulanmasından sonra yapılacak rövele ölçülerine göre boyut değiştirmeyen paftalar üzerinde çizilen, kesin parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerine esas alınan plândır. 


- Hata Sınırı: Ölçü...