07 / 05 / 2024

Yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı 2016

Yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı 2016

Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Şartnamesi gereğince mimarlık ve mühendislik hizmet bedelleri yapı sınıfına göre tespit ediliyor. Peki, yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı nedir?

Mac1 İnşaat Yapı Taahhüt Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Mac1 İnşaat Yapı Taahhüt Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Coşkun tarafından kuruldu.

Eıght Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eıght Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Aykut Baş ve Erdem Zor ortaklığında kuruldu.

Maar Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Maar Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Soner Yılmaz tarafından kuruldu.

Yapıdek Dizayn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıdek Dizayn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Türkmen tarafından kuruldu.

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Hayri Özaygün tarafından kuruldu.

Puya İnşaat Teknik Yapı Mühendislik Mimarlık Taahhüt Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Puya İnşaat Teknik Yapı Mühendislik Mimarlık Taahhüt Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Pouya M.Khojasteh Pareh tarafından kuruldu.

Resay Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Resay Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Adıyaman ve Hüseyin Adıyaman ortaklığında kuruldu.

Heybet Yapı İnş.Taah.Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Hiz.Tur.Ve Enerji San.Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Heybet Yapı İnş.Taah.Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Hiz.Tur.Ve Enerji San.Dış Tic.Ltd.Şti. bugün Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Yılmaz tarafından kuruldu.

Enarc Yapı Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enarc Yapı Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Negiş ve Hayrullak Negiş ortaklığında kuruldu.

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Aydın tarafından kuruldu.

As Tek Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Tek Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Aktepe tarafından kuruldu.

Westcon Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Westcon Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Koç tarafından kuruldu.

Ars2000 Yapı Malzemeleri Metal Mimarlık Otomotiv Petrol Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Ars2000 Yapı Malzemeleri Metal Mimarlık Otomotiv Petrol Elektrik Limited Şirketi Şişli'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Nahit Yıldız tarafından kuruldu.

Yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı 2016 Haberi

Yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı 2016

Yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı nedir?

Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Şartnamesinin 3.2 nci maddesi gereğince mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak 2016 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri, yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı dikkate alınarak inşaat genel giderleri ile yüklenici kârı dâhil belirlenerek tebliğ ile açıklandı.


Peki, yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı nedir? Yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı nasıl tespit edilir?


Yapı sınıfları 5'e ayrılıyor. Bu sınıflar da kendi bünyesinde gruplar ayrılıyor. Örneğin konutlar 3. sınıf A ve B, 4. sınıf A, B ve C ile 5. sınıf A grubunda yer alıyor.


Yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfının belirlenmesine ilişkin açıklamalar


Benzer yapılar, ilgili gruptaki yapılara kıyasen uygulayıcı kurum ve kuruluşlarca Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Şartnamesinin ilgili hükümlerinden yararlanılarak belirleniyor.


Tebliğin...