28 / 04 / 2024

yapısal yoğunlaşma

yapısal yoğunlaşma

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında yapısal yoğunlaşmanın ve şehrin mimarisinin psikoloji üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Aks Yapısal Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Yapısal Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Rumeysa Merve Bülbül ve Sefa Bülbül ortaklığında kuruldu.

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm'in merkez nakli yapıldı!

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Gürel Yapısal Çelik Asansör Sistemleri Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürel Yapısal Çelik Asansör Sistemleri Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Gürel tarafından kuruldu.

Yapısal Demir Çelik Hırdavat İnşaat Limited Şirketi kuruldu! 

Yapısal Demir Çelik Hırdavat İnşaat Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yüksel Polat tarafından kuruldu.

Yücel Sitesi Malikleri, Teknik Yapı'nın yarattığı mağduriyetin sona ermesini istiyor! 

Teknik Yapı'nın kentsel dönüşüm sürecinde Yücel Sitesi maliklerini ve Yücel Park projesinden konut satın alan müşterilerini mağdur ettiğini söyleyen vatandaşlar bu mağduriyetin sona ermesini istiyor...

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Detay Yapısal Sistemler İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Detay Yapısal Sistemler İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Yusuf Kayabaşı tarafından kuruldu. 

Detay Yapısal Sistemler İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Detay Yapısal Sistemler İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün KAdıköy'de Yusuf Kayabaşı tarafından kuruldu.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, sahip olduğu potansiyeli dikkate alarak Türkiye'deki faaliyet ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ülkemizde blok zincir ekosistemini daha iyi anlatabilmek için gayret ettiklerini bildiren Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor. İşte haberin devamı…

Simaş Mühendislik Ve Yapısal Çelik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Simaş Mühendislik Ve Yapısal Çelik Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy’de AbdulVahap Süzer ve Mustafa Süzer ortaklığı  tarafından kuruldu.

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Durmuş Burak Arslan ve Hasan Ergin ortaklığında kuruldu.

Promaksteel Endüstriyel Ve Yapısal Çelik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Promaksteel Endüstriyel Ve Yapısal Çelik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Erdoğan Bitnel tarafından kuruldu.

yapısal yoğunlaşma Haberi

yapısal yoğunlaşma

Markalı, markasız derken beton büyüttüğümüz kentler üzerimize üzerimize geliyor. İstanbul'dan Bodrum, Çeşme, Alaçatı gibi "yazlık" yerleşkelere göç sadece tatillerde değil artık ömürlük taşınmalara dönmüş durumda. Kariyer, eğitim, kazanç kapısı gördüğümüz metropoller her şeylere çok iyi geliyor da "psikolojimize" pek yarar sağlamıyor. Şehirlerde yaşayan nüfus artarken yapısal yoğunlaşmanın yönetilemez hale gelmesi, insana hizmet etmeyen yaşam alanlarının doğmasına neden oluyor. İşte tam bu noktada "nöro-mimari" tartışmaları yeniden alevlendi. 


Geçen ay Londra'da yapılan Bilinçli Şehirler Konferansında (Conscious Cities Conference) bir araya gelen bilişsel davranış bilimi temsilcileri ile mimarların ortak görüşü, "Mekân insanı rezil de eder vezir de!" 


'BİNALAR BİZİ BİÇİMLENDİRİYOR' 

VVinston Churchill'in, İkinci Dünya Savaşı'nda bombalanan parlamento binasının restorasyonu sırasında sarf ettiği "biçimlenme" göndermesi bugün nörobilimciler ve psikologların desteklediği tez ile aynı. Binaların ve şehirlerin...