27 / 04 / 2024

Yücel Sitesi Malikleri, Teknik Yapı'nın yarattığı mağduriyetin sona ermesini istiyor! 

Yücel Sitesi Malikleri, Teknik Yapı'nın yarattığı mağduriyetin sona ermesini istiyor! 

Teknik Yapı'nın kentsel dönüşüm sürecinde Yücel Sitesi maliklerini ve Yücel Park projesinden konut satın alan müşterilerini mağdur ettiğini söyleyen vatandaşlar bu mağduriyetin sona ermesini istiyor...



Teknik Yapı'nın İstanbul Kartal'da hayata geçirdiği Yücel Park projesi ile ilgili yaşanan mağduriyet gündeme bomba gibi düştü.

Teknik Yapı'nın kentsel dönüşüm sürecinde Yücel Sitesi maliklerini ve Yücel Park projesinden konut satın alan müşterilerini mağdur ettiğini söyleyen vatandaşlar bir basın açıklaması yaptı.

Yücel Sitesi Malikleri, Teknik Yapı nın yarattığı mağduriyetin sona ermesini istiyor! 

Basın açıklamasında 5 Eylül 2017 tarihinde Teknik Yapı'ya yer tesliminin gerçekleştiğini söyleyen mağdurlar, yer teslimini müteakiben yıkımın gerçekleştirildiğini ve 27 Şubat 2018 tarihinde ruhsat alındığını belirtti.

Mağdurlar, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde ruhsat tarihinden itibaren 30 ay içinde (bilahare yapılan değişiklikle 36 ayda) inşaatın tamamlanmasının öngörüldüğünü ancak Teknik Yapı'nın bugüne değin inşaatı tamamlamadığı gibi, sözleşmeyle taahhüt ettiği hak mahrumiyeti ödemelerini de gereği gibi gerçekleştirmekten kaçındığını belirtti.

Ayrıca vatandaşlar yaptıkları açıklamada müteahhit firmanın ilerleyen süreçte taahhütlerine uymayan ve sözleşmeyi ihlal eden taraf olmasını göz ardı edip yol açtığı mağduriyetten istifade ederek, savunmasız ve biçare durumdaki kat maliklerine tek taraflı değişiklikler dayattığını da kaydetti.


Geri Dön