09 / 05 / 2024

Yücel Sitesi Malikleri, Teknik Yapı'nın yarattığı mağduriyetin sona ermesini istiyor! 

Yücel Sitesi Malikleri, Teknik Yapı'nın yarattığı mağduriyetin sona ermesini istiyor! 

Teknik Yapı'nın kentsel dönüşüm sürecinde Yücel Sitesi maliklerini ve Yücel Park projesinden konut satın alan müşterilerini mağdur ettiğini söyleyen vatandaşlar bu mağduriyetin sona ermesini istiyor...



Teknik Yapı Yücel Park mağdurları tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“İstanbul ili Kartal ilçesi 183 12519 ada 183 pafta 509-510 (Yeni no:512) parsel”de bulunan, “24 Blok 240 bağımsız bölüm”den müteşekkil “Yücel Sitesi”nin yenilenmesi amacıyla 2016 yılında “Teknik Yapı Teknik Yapılar San. ve Tic. A.Ş.” ile site malikleri arasında arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanmış ve konutlar 2017 Ağustos ayına değin terk ve tahliye edilerek “05.09.2017” tarihi itibariyle muhatap firmaya yer teslimi gerçekleştirilmiştir.

Yer teslimini müteakiben yıkım gerçekleştirilmiş ve “27.02.2018” tarihinde inşaat ruhsatı alınmış olup, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde ruhsat tarihinden itibaren 30 ay içinde (bilahare yapılan değişiklikle 36 ayda)
inşaatın tamamlanması öngörülmüş ise de, Teknik Yapı firması bugüne değin inşaatı tamamlamadığı gibi, sözleşmeyle taahhüt ettiği hak mahrumiyeti ödemelerini de gereği gibi gerçekleştirmekten kaçınmıştır.

Müteahhit firma, ilerleyen süreçte taahhütlerine uymayan ve sözleşmeyi ihlal eden taraf olmasını göz ardı edip yol açtığı mağduriyetten istifade ederek, savunmasız ve biçare durumdaki kat maliklerine tek taraflı değişiklikler dayatmış, keyfi protokoller, ihtarlar ve nihayet özellikle hakkını hukuk yoluyla aramaya çalışan maliklere karşı 500.000 TL civarında cezai şart talepli icra takipleri yöneltmek suretiyle hukuka ve etik değerlere tamamen ters düşen bir hareket tarzı izlemiştir.

Çoğunluğu, devletimize gururla bir ömür boyu hizmet ederek emekli olmuş ve ileri yaşlarda bulunan emektar memur ailelerinden oluşan “Yücel Sitesi” malikleri, istisnalar haricinde genellikle kentsel dönüşüm için müteahhide verilmiş tek evi bulunan ve emekli maaşıyla geçinmekte olan vatandaşlardır.

Son günlerini mütevazi evlerinde huzur içinde geçirmek isterken, sığıntı hayatlar sürdürmek zorunda bırakılan, uğranılan mağduriyetle geçim darlığına düşen ileri yaştaki site maliklerinden bazıları, üzüntü ve çaresizlik içinde yaşamlarını kaybetmişlerdir. Zorlu hayat koşullarında, dayatmalara ve mağduriyete maruz kalan malikler, fizyolojik/psikolojik, ekonomik ve sosyal yönlerden geri dönüşü olmayan kayıplara uğramışlardır ve hak arayışında direnecek gücü bulmakta artık zorlanmaktadırlar. Çoğunluğu İstanbul’da ikamet etmekte olan site malikleri, hak mahrumiyet bedellerinin ödenmemesi nedeniyle ekonomik olarak zorlanmakta, muhtemel İstanbul depremini güvenli olmayan konutlarda beklemek zorunda kalmaktadırlar.

Yücel Sitesi Malikleri, Teknik Yapı nın yarattığı mağduriyetin sona ermesini istiyor! 

Site malikleri dışında, projeden ev satın almış olan vatandaşların günden güne artan şikayetleri de sosyal medyada yer bulmaktadır. Projenin ilerlemediğini gören müşterilerin müteahhit firmadan satın aldıkları taşınmazları iade etmek için bahsi geçen firmaya ulaşmaya çalıştığı, ancak oyalanmak suretiyle mağdur edildiği anlaşılmaktadır.

Yukarıda izah etmeye gayret ettiğimiz üzere, mağdur, yılmış ve perişan haldeki gerek site maliklerinin, gerekse projeden konut satın almış olan müşterilerin uğramış olduğu mağduriyetin son bulmasına yönelik olarak değerli basın mensuplarının ve basın yayın kuruluşlarının haber ve bültenlerinde konuya yer vermelerini ve ilgili kamu ve devlet otoritelerinin konuya dikkatinin çekilmesine yönelik çalışmalarda bulunmalarını rica ederiz.

Yücel Sitesi Kat Malikleri 

 

Yücel Park projesi detayları


Teknik Yapı Yücel Park projesinde 825 adet daire ile 17 adet ticari birim yer alıyor. İstanbul Kartal'daki projede 1+1'den 4+1'e kadar daire tiplerine yer veriliyor. Arsa alanı 21 dönüm olarak belirtilen proje metroya 5 dakika, Bağdat Caddesi'ne 5 dakika,  AVM'ye, hastaneye ve eğitim kurumlarına 10 dakika, havalimanına ise 20 dakika mesafede bulunuyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem kararı! Her Pazartesi ve Perşembe Yeşil Plaza önünde toplanacaklar!

DASK'ın hasar ödemesi 2 milyar lirayı aştı! 326 bin 895 hasar ihbarı yapıldı! 


Geri Dön