29 / 04 / 2024

Yargıtay aile konutu

Yargıtay aile konutu

Aile konutu ne demektir? Aile konutu denildiğinde ne anlamalıyız? Aile konutu tanımının hukuktaki yeri nedir? Aile konutu nedir? Aile konutu hukuk davalarında nasıl tanımlanır? İşte tüm bu soruların cevapları...

'Aile konutu’ ile ilgili Yargıtay'dan önemli karar!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ‘aile konutu’ ile ilgili önemli bir karar verdi. Kurul, tapuda ‘Aile konutudur’ şerhi olmasa bile eşin rızasının alınmasının şart olduğu kararını verdi.

Uzel Makine'nin satışı Yargıtay'dan döndü!

Yargıtay, İstanbul Bayrampaşa’da 97 bin metrekare alan üzerinde bulunan Uzel’in satışına ilişkin kararı bozdu. 832 milyon lira değer biçilen arazi ve fabrika binaları 225 milyon liraya bir varlık yönetim şirketine satılmıştı. Uzel’in toplam borcu ise 650 milyon TL seviyesinde olarak belirlenmişti.

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

Aile konutu şerhi harcı 2017!

Aile konutu şerhi olan konutları bir eş diğer eşin izni olmadığı sürece satamıyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi harcı 2017 ne kadar?

Balkon kapatma yargıtay kararı 2017!

Yargıtay’dan çıkan emsal karara göre balkon kapatılabilmesi için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı gerekiyor. İşte balkon kapatma yargıtay kararı 2017..

2016'da 14 bin tapuya aile konutu şerhi konuldu!

Eşlerin yaşadıkları evle ilgili birbirinden izinsiz işlem yapmalarını engellemek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, 2016'da yaklaşık 14 bin tapuya "aile konutu" şerhi düşüldü.

Yargıtay’dan elektrik abonelerine kötü haber!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kayıp-kaçak bedelinin davacı şirkete ödenmesine ilişkin davada, elektrik abonelerinin aleyhine önemli bir örnek karara imza attı.

Site yönetimi icra takibi yargıtay kararı!

Site yönetiminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen malikler adına yapılan takip hakkında Yargıtay Kararı alındı. İşte site yönetimi icra takibi yargıtay kararı..

Yargıtay eşlerin birlikte yaptığı yatırımlar hakkında yeni bir karar aldı!

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, bir kadının kendi parasıyla alınan ancak ölen kocasının adına kayıtlı eve, eşinin kardeşlerinin de mirasçı olması nedeniyle tapu iptali istemiyle açtığı davayı reddeden yerel mahkeme kararını bozdu.

Karabağlar'daki dönüşüm davasında Yargıtay'dan yeni karar!

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Platformu çatısı altında örgütlenen 214 hak sahibinin, bakanlık aleyhine açtı. Riskli alan kararının tamamen iptal edilmesini isteyen yöre halkının taleplerini incelemeye alan Yargıtay 14. Daire davanın esastan görüşülmesine kar

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016!

Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Aile konutu şerhi için tapu dairesine gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016..

Kira artışı Yargıtay Kararı!

Gayrimenkul kira sözleşmelerinin yenilenmesi durumunda kira bedeline yapılacak zam hesaplamalarında ÜFE oranlarından on iki aylık ortalamaların kullanılması gerekiyor. İşte kira artışı Yargıtay Kararı..

Aile konutu şerhi için gerekli evraklar!

Malik olmayan eş evin tapusuna aile konutu şerhi koyabiliyor. Aile konutu şerhi için tapu müdürlüğüne gerekli belgeler ile müracaat ediliyor. Peki, aile konutu şerhi için gerekli evraklar nelerdir?

Yargıtay aile konutu Haberi

Yargıtay aile konutu

Aile konutu nedir?


Aile konutunun Kanunda tanımı yapılmamakla beraber, Kanunun gerekçesinde aile konutuna ilişkin bir tanıma yer verilmiştir.


Hukukumuzda yeni bir müessese olmasına rağmen, Türk aile yapısı içinde aile konutunun diğer ülkelerden çok daha önemli bir konuma sahip olduğu söylenilebilir. Ekonomik koşullar nazara alındığında, bir konutun satın alınması veya kiralama suretiyle de olsa bir konut edinilmesi, eşler için büyük sıkıntılara yol açmakta, büyük ekonomik fedakârlıklar ve emek gerektirmekte olup, maddi değerinin yanı sıra, eşlerin acı tatlı günlerini bu konutta yaşamakta olduğu, sosyal ilişkilerini ve dış çevreyle olan münasebetlerini bu konut ekseninde gerçekleştirdiği nazara alındığında, aile konutunun eş ve çocuklar için manevi ve duygusal bağlarının da bulunduğu açıkça anlaşılmaktadır.


Bu önemine binaen, aile konutunun birliğin devamı sırasında gelişigüzel elden çıkarılması veya mülkiyet ve...