24 / 07 / 2024

yarı kagir evler

yarı kagir evler

1934 yılında İç İşleri Bakanlığı belediye genelge göndermiş. Genelgede bir bahçe içindeki yapı hariç bütün binaların kagir olmasını emretmiş ve böylece yarı kagir bina inşaatına izin verilmeyecekmiş.

KİPTAŞ Arkatlı Evler yüzde 20 indirim kampanyası detayları!

KİPTAŞ'ın Arkatlı Evler projesinin yeni etabı yarın yüzde 20 indirim fırsatıyla satışa çıkıyor. İşte KİPTAŞ Arkatlı evler yüzde 20 indirim kampanyası detayları...

KİPTAŞ Arkatlı Evler'in yeni etabı yüzde 20 indirimle yarın satışa çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Arkatlı Evler projesinin yeni etabı yarın yüzde 20 indirimle satışa çıkıyor...

KİPTAŞ Kırlangıç Evler 2022 kampanyası! Kırlangıç Evler Gürpınar fiyat listesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Kırlangıç Evler projesi yarın satışa çıkıyor. KİPTAŞ Kırlangıç Evler indirim kampanyası ve Kırlangıç Evler fiyat listesi detayları haberimizde yer alıyor...

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişi yarın!

KİPTAŞ Aydınlık Evler projesinin kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek. Vade süresinin 120 ay olarak belirlendiği Aydınlık Evler 21 blok şeklinde inşa ediliyor.

KİPTAŞ Aydınlık Evler başvuruları yarın sona eriyor!

KİPTAŞ tarafından İstanbul Tuzla'da inşa edilen Aydınlık Evler Projesi için ön başvuru süreci 13 Aralık'ta başladı. Dev proje için ön başvurularda son tarih 28 Aralık olarak açıklandı.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesinin temeli yarın atılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından Tuzla Aydınlı'da inşa edilen Aydınlık Evler Projesi'nin temeli yarın atılıyor.

KİPTAŞ Arkatlı Evler başvuruları yarın başlıyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Pendik'te hayata geçirilen 346 milyon 777 bin TL'lik proje için başvurular yarın başlıyor.

En çok kiralık yazlık evler nerede arandı?

Zingatcom tarafından açıklanan verilere göre 2021 yılının ilk yarısında en çok kiralık evler Kuşadası'nda arandı.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler kuraları yarın çekiliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Tuzla Meydan Evler projesinde hak sahipleri belli oluyor.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler ön başvuruları yarın sona eriyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde ön başvuru süreci yarın sona eriyor. Proje için ön başvuru süreci yarın saat 14:00'te bitecek...

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin temeli yarın atılıyor!

İBB, bir sosyal konut projesini daha hayata geçiriyor. İBB iştiraki KİPTAŞ’ın yeni dönemdeki 3'üncü sosyal konut projesinin temeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yarın Tuzla'da atılıyor. Projenin başvuru detayları belli oldu.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler kurası bugün çekiliyor!

KİPTAŞ Çınar Evler için kura çekimi yarın gerçekleşiyor. Kura çekimi bugün saat 10:00'da İstanbul KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'nde yapılacak.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler kura çekilişi yarın!

KİPTAŞ'ın İzmit'te hayata geçirdiği Çınar Evler için kura çekimi yarın saat 10:00'da gerçekleşiyor.

yarı kagir evler Haberi

yarı kagir evler

Kagir binalar

Yarı kagir binalara artık müsaade edilmeyecek


Binaların tam kagir olması için Dahiliye Vekaleti'nden belediyelere bir tamim gönderilmiştir. Belediye kanunundaki bir madde bahçe içindeki binalar müstesna olmak üzere diğer bütün binaların kagir olmasını emretmektedir. Fakat kanundaki bu kayıt sarih olmadığından döşemeleri, tavanları ahşap olan binaların inşasında bir mahzur görülmüyordu.


Maamafih belediye, kanunun bu maddesine istinaden dahili bölmeleri ahşap bina inşaatının ruhsatiyelerini tastik etmiyordu. Vekaletin bu son emri üzerine artık yarı kagir inşaata imkan kalmamaktadır.

(Yarı kagir bina, bir bölümü betonarme bir bölümü ahşap ev demektir.)


Akşam Gazetesi  15 Teşrinievvel (Ekim) 1934


Abdullah Kutalmış...