05 / 05 / 2024

Yasemin Açık çimento

Yasemin Açık çimento

İş kadını, akademisyen Prof. Yasemin Açık, Elazığ'da bugüne kadar yapılmış en büyük sanayi yatırımını yaptı. Yasemin Açık, kurduğu çimento fabrikasından farklı ülkelere çimento ihraç ediyor.

Yasemin Açık, '100 Kadın Patron' listesinde!

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi'nin bu yıl ikincisini açıkladığı “100 Kadın Patron” listesinde yer aldı.

Yasemin Açık kimdir?

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık kimdir? Yasemin Açık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Yasemin Açık'ın biyografisi...

Yasemin Açık Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını arasında!

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye tarafından bu sene 11’incisi hazırlanan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesine girdi.

Yasemin Açık 250 milyon dolarlık çimento tesisi kurdu!

Fırat Üniversitesi’nde profesör olan ve TÜRKONFED’de yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini de yürüten Elazığlı Yasemin Açık, memleketinde çimento fabrikası kurdu. 250 milyon dolara kurulan fabrikada yeni ürünler de geliştiriliyor. 

Yasemin Açık çimentoda marka oldu!

İş kadını, akademisyen Prof. Yasemin Açık, Elazığ'da bugüne kadar yapılmış en büyük sanayi yatırımını yaptı. Yasemin Açık, kurduğu çimento fabrikasından farklı ülkelere çimento ihraç ediyor.

OYAK Çimento'nun halka açık 5 şirketinin hasılatı yüzde 3 yükseldi!

5 tanesi halka açık olmak üzere 6 çimento ve bunlara dikey olarak entegre iki farklı beton ve bir kağıt torba şirketinden oluşan OYAK Çimento, Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde faaliyet gösterir.

Ali Ağaoğlu, Elazığ'da çimento fabrikası inşaatını gezdi!

Elazığ’a gelen ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, Baskil ilçesinde iş kadını Yasemin Açık tarafından dağ eteğinde yapımı devam eden devasa çimento fabrikasını görünce şok olduğunu söyledi.

Elazığ'a çimento fabrikası kuruluyor!

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Yasemin Açık, memleketi Elazığ'a 500 kişinin istihdam edilmesini hedeflediği bir çimento fabrikası yaptırıyor. Fabrika 10 bin kişiye ekmek kapısı olacak.

Yasemin Açık Elazığ'a çimento fabrikası yaptırıyor!

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Yasemin Açık, memleketi Elazığ'a 500 kişinin istihdam edilmesini hedeflediği bir çimento fabrikası yaptırıyor.

Aşkale Çimento doğudan batıya yatırım köprüsü kuruyor!

Bölgesel bir müteşebbis hüviyetiyle yola çıkan, bu gün Türkiye'de hatırı sayılır bir bölümünde sanayi yatırımları olan Aşkale Çimento, Bilecik ve Bursa’da bulunan çimento-hazır beton tesislerini satın alarak gücüne güç kattı.

Aşkale Çimento zirvede!

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi' sıralamasında basamakları emin adımlarla çıkan Aşkale Çimento, 2012 rakamlarına göre Anadolu’nun en büyük 56’ıncı şirketi, sektörel bazda ise listede birinci sırada yer aldı.

İzmir'de katı yakıt açık depolama alanı için toplantı düzenlenecek!

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş. tarafından İzmir İli Bornova ilçesi'nde yapılacak katı yakıt açık depolama alanı için halkın katılımı toplantısı 28 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenecek...

Aşkale Çimento Gümüşhane'ye 85 milyon dolarlık yatırım yapıyor!

Aşkale Çimento, Erzincan ve Gümüşhane'deki tesislerinde büyüyor. 85.5 milyon dolara yapılan Gümüşhane yatırımı ile Erzincan fabrikası büyümeye devam edecek...

Yasemin Açık çimento Haberi

Yasemin Açık çimento

PROFESÖR Dr. Yasemin Açık, Elazığlı bir işkadını. 5 çocuklu bir ailenin tek kızı. Yüksek Hemşirelik okuduktan sonra, halk sağlığı konusunda uzmanlaşan, daha sonra kamu yönetimi okuyan, ardından da akademik kariyerine devam eden, bunlarla da yetinmeyip Elazığ’a çimento fabrikası yatırımı yapan Açık, “Kadınım yapamam diye asla düşünmedim” diyor. Seza Çimento’nun sahibi, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Açık ile konuştuk.


Hemşirelikle başlayan kariyeriniz çok farklı noktalara gelmiş. Nasıl yol aldınız? Ailenizden destek gördünüz mü?

- Babam Elazığ’ın merkezinde 1950’li yıllarda şeker, lokum, helva imalatı yapan ve satan biriydi. 5 çocuklu ailenin tek kızıyım. Üniversite sınavında tercihlerimden biriydi hemşirelik, o tuttu ve gidip okudum. Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı’nda Yüksek Lisans yaptım. Ardından doktoraya başladım. Profesör...