04 / 05 / 2024

yaşlı binalar kentsel dönüşümle yenilenmeli midir

yaşlı binalar kentsel dönüşümle yenilenmeli midir

Antalya İleri Gazetesi'nin yazarlarından Umut Özen bugünkü yazısında Antalya'daki yaşlı bina stokunun fazla olmasını kaleme aldı. İşte Umut Özen'in o yazısı...

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Yaşlılık maaşına dair bilinmeyenler! Yaşlılık maaşı eşe kalır mi?

Yaşlılık diğer adı ile 65 yaş aylığına dair pek çok soru sorulmaktadır. “Yaşlılık maaşı miras kalır mı, Yaşlılık maaşı eşe kalır mı?” soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtları!

Yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2023?

Yaşlılık maaşının ne kadar olacağı pek çok kişinin gündemini oluşturuyor. Enflasyon oranının belirlenmesi ile yaşlılık maaşı da güncelleniyor. Peki “Yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2023?” İşte detaylar!

Asgari ücret artışı yaşlılık maaşını da vurdu! Yaşlılık maaşı kaça çıktı? Yaşlılık maaşı kaç ayda bir alınır 2022?

Yaşlılık aylığı ne kadar oldu? Asgari ücret zammı, pek çok kişiyi etkilemektedir. Bunların başında yaşlılık aylığı alan kişiler gelmektedir. Peki Yaşlılık maaşı kaça çıktı? İşte detaylar!

Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?

Tapuda mal alım ve satış işlemleri için belli bir yaş aralığı bulunmaktadır. Bu yüzden vatandaşlar, “Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?” sorusunu sık sık sorarlar.

Yaşlılar kaç yaşına kadar mal satabilir?

Tapuda alım ve satış işlemleri belli yaş aralıkları ile yapılmaktadır. Bu yüzden Yaşlılar kaç yaşına kadar mal satabilir? sorusu sıklıkla sorulmaktadır.

Yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2022? 65 yaş üstü maaşı kaç ayda bir alınır?

Yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2022? 65 yaş üstü maaşı kaç ayda bir alınır? soruları vatandaşlar tarafından yanıt aranmaktadır. İşte merak edilen o yanıtlar…

Yaşlı ve engelli maaşları hesaplara yattı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!  Yaşlı ve engelli aylıkları Ekim 2022…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ekim ayı için 2,1 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarının hesaplara yatırıldığını açıkladı. İşte Bakan Yanık'ın konuyla ilgili o açıklamaları...

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı! Tam 2,1 milyar TL'lik Ekim desteği ödendi! Hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ekim'e ilişkin için 2,1 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylığının hesaplara yatırıldığını belirtti. İşte Bakan Yanık'ın konuyla ilgili o açıklamaları...

Yaşlılık aylığı alma şartları nelerdir?

Yaşlılık aylığı alma şartları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte yaşlılık aylığı alma şartları nelerdir? sorusunun yanıtı!

Milyonlarca liralık yaşlı ve engelli aylığı hesaplara yattı! Herkes bunu bekliyordu! Şimdi hesaplarınıza bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Eylül ayı yaşlı ve engelli aylıklarıyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Milyonlarca liralık yaşlı ve engelli aylığı hesaplara yattı. Herkes bunu bekliyordu! Şimdi hesaplarınıza bakın!

Bakıcı maaşları uçtu! Çocuk bakıcısı, hasta bakıcı, yaşlı bakıcı ve ev yardımcısı maaşları ne kadar?

Bakıcıların maaşlarının Ocak ayına göre yüzde 60 arttığı belirtildi.Peki, gündüzlü çocuk bakıcısı, gündüzlü yaşlı bakıcısı, gündüzlü ev yardımcısı, yatılı  çocuk bakıcısı, yatılı yaşlı bakıcısı, yatılı ev yardımcısı maaşları ne kadar? İşte ev hizmetlerinde en düşük maaşlar...

Yaşlılık aylığı için işten ayrılmak şart mıdır?

Yaşlılık aylığı almak için işten ayrılmak gerekir mi? Yaşlılık aylığı için işi bırakmak şart mıdır? İşte detaylar!

yaşlı binalar kentsel dönüşümle yenilenmeli midir Haberi

yaşlı binalar kentsel dönüşümle yenilenmeli midir

Deprem denilince akla ilk olarak İstanbul gelirken Türkiye’nin büyük bir kısmı 1. derece deprem bölgesinde bulunuyor.

Deprem açısından yerleşim yerleri birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci olmak üzere 5 ayrı bölgeye ayrılıyor. Verilere göre Antalya’nın büyük bir bölümü 2., diğer kısımları 1., 3. ve 4. derece deprem bölgesinde. Başta İstanbul olmak üzere diğer şehirlerde olduğu Antalya’da da ömrünü tamamlamış 50 yaşın üzerinde o kadar konut var ki yenilenmeyi bekliyor. Antalya’nın başta Bahçelievler, Deniz, Şarampol, Doğu Garajı ve çevresi Çallı ve Dokuma ile Işıklar’ın bir bölümü riskli diyebileceğimiz konutlarla dolu.

Risk taşıyan bu binalar nasıl yenilenir, mülk sahiplerinin de aslında bu konuda kafası karışık. Kentsel Dönüşüm Yasası var.

Örneğin 4’ü dükkan 10 daireli 5 katlı bir apartmanın yıkılıp yerine yenisi yapılacak. Bunu kim yapacak...