14 / 05 / 2024

yassıada müze açılışı

yassıada müze açılışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın yıl sonunda açılış yapacağını belirtti. 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor! 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplayacak!

Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor. 

Uzmanlar açıkladı! Gümüş zengin edecek! Hangi bankalarda gümüş hesabı açılır? Hemen bu bankalara bakın!

Uzmanların gümüşün yatırımcısını zengin edeceği açıklamasından sonra yatırımcılar hangi bankalarda gümüş hesabı açılıp açılamayacağını merak ediyor. Peki hangi bankalarda gümüş hesabı açılır? Gümüş hesabı olan bankalar...

Alsancak Stadı 26 Kasım'da açılıyor!

Deprem riski nedeniyle yıkılan ve yeniden inşa edilen Alsancak Stadı 26 Kasım'da açılıyor.

Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı mecliste!

2021 yılı itibarıyla Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!

Bursa, Konya ve Tunceli illerinde restorasyon çalışmaları tamamlanan 3 müze hizmete açılıyor.

Park Karaman AVM 26 Kasım'da açılıyor!

Şehrin en önemli noktalarından birinde yer alan Park Karaman Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 26 Kasım’da açılıyor...

Konya Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak Konya Şehir Hastanesi, 256 yoğun bakım, 108 acil ve 30 diyaliz yatağı olmak üzere 1250 yatakla hizmet verecek.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası yarın açılacak!

1960 darbesi sonrası Merhum Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamlarıyla neticelenen yargılamaların yapıldığı Yassıada'nın açılışı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak...

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Hünkar Çayırı'na panoramik müze yapılıyor!

Gebze Belediyesi'nce bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak hazırlanan projede Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurduğu alana panoramik müze kurulacak.

Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi yarın açılıyor!

Sultanbeyli'de yer alan Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açılıyor.

Yunus Büyükkuşoğlu müze açıyor!

Farplas olan Fark Holdingin kurucusu ve onursal başkanı Yunus Büyükkuşoğlu Bodrum'da müze açmaya hazırlanıyor.

yassıada müze açılışı Haberi

yassıada müze açılışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada'yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan, fevkalade bir durum olmazsa Demokrasi ve Özgürlük Adası'nın yıl sonunda açılışının yapılacağını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde,  Erdoğan, "Yaslıada" olarak ifade ettiği Yassıada'nın ismini 14 Aralık 2013'te "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirdiklerini anlattı. Ayrıca, adanın açılışıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yaptıkları anlaşma ve yüklenici firmanın yaptığı çalışmalara belirten Erdoğan, tüm malzemenin dışarıdan getirilmesi, burada inşaatların sürdürülebilmesi, çevre düzenlemesi ve peyzaj gibi tüm çalışmaların kolay şartlarda olmadığını söyledi. Erdoğan, adadaki çalışmaların 5 yıldır sürdüğünü belirtti. Projenin yıl sonunda tamamlanacağını belirten Erdoğan şunları söyledi:

"Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı da böylece hayata geçirmiş olacağız. Burası, 27 Mayıs 1960...