25 / 07 / 2024

yassıada projesinin özellikleri

yassıada projesinin özellikleri

"Demokrasi ve Özgürlük Adası Projesi"nin mimarı Çiğdem Karaaslan, "Kongre merkezi, demokrasi müzesi, demokrasi feneri olacak. Demokrasi feneri de projede çok önemli. Biz bu projeyi, karanlıktan aydınlığa geçiş olarak nitelendiriyoruz" dedi.

Paye Sakarya projesinin arsa değeri 462 milyon TL! Halk GYO açıkladı!

Halk GYO Paye Sakarya projesinin hayata geçirildiği Sakarya Adapazarı'ndaki Tepekum Mahallesi 4932 ada 1 parselin değerini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Ada Loft Eryaman'da yüzde 50 peşinatla, 24 ay 0 faiz fırsatı!

Ankara Ada Loft Eryaman projesinden yüzde 50 peşinat ve 24 ay 0 faiz imkanıyla konut sahibi olunabiliyor. Ada Loft Eryaman projesinin teslimlerinin 2024 yılının sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Reysaş GYO Sancaktepe projesinin 2022 yıl sonu değeri belli oldu!

Reysaş GYO İstanbul ili, Sancaktepe ilçesi, Samandıra Mahallesi, 0 ada 1975 parselin değerini resmen açıkladı. Peki Reysaş GYO Sancaktepe projesinin 2022 yıl sonu değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

İş GYO İFM projesinin değeri açıklandı! İşte o rakam! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Finanskent Mahallesi, 3328 Ada, 9 parsele ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. Peki İş GYO İFM projesinin değeri ne kadar? İşte o rakam!

Sakarya Ada Hayat projesi ihaleye çıkıyor! 738 milyon TL'lik ihalede son dakika!

Adapazarı Belediyesi Başkanlığı, Sakarya Ada Hayat projesinin ihalesini 738 milyon TL'lik bedelle gerçekleştirecek. İşte ihale detayları...

Nef Arsa Ilgaz nerede? 

Yeni projelerine son sürat devam eden Nef Arsa Ilgaz projesiyle alıcılarını bekliyor. Peki Nef Arsa Ilgaz projesi nerede konumlanıyor? Nef Arsa Ilgaz projesinin özellikleri neler? İşte ayrıntılar.

Özak GYO Göktürk projesinin iskanı alındı!

Özak GYO İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi, 203 ada 1 parselde hayata geçirdiği Göktürk projesinin iskanını aldığını açıkladı.

Arnavutköy Yassıören 1/100000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi Yassıören Mah. 149 ada 201 ve 154 parseller, 161 ada 4 parsel ile bir kısım tescil harici alana ilişkin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

1960 darbesinde el koyulan mülkler iade edilecek!

Yassıada yargılamasının yasal dayanağını yürürlükten kaldıran yasa teklifi Meclis Anayasa Komisyonu’ndan oy birliğiyle geçti. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra el konulan ve çoğunluğu Demokrat Partili (DP) ailelere ait olan mülkler eski sahiplerine iade edilecek.

yassıada projesinin özellikleri Haberi

yassıada projesinin özellikleri

"Demokrasi ve Özgürlük Adaları Projesi"nin mimarı Çiğdem Karaaslan, bir başbakanın ve 592 kişilik kadrosunun 11 ay boyunca yargılandığı adadan dünyaya demokrasi ve özgürlükler adına bir mesaj vermek istediklerini belirterek, "Biz bu projeyi, karanlıktan aydınlığa geçiş olarak nitelendiriyoruz" dedi.


AK Parti Samsun milletvekili adayı da olan Karaaslan, AA muhabirine, "Demokrasi ve Özgürlük Adası Projesi"nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden itibaren hayalini kurduğu bir proje olduğunu söyledi. 


Yassıada ve Sivriada işte böyle olacak!


Karaaslan, projenin temel fikri ve senaryosunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hazırladıklarını dile getirerek, bu anlamda 3 yılı aşkın bir süredir bu proje üzerinde çalıştıklarını anlattı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle temeli atılan projenin aslında demokrasi ve özgürlükleri öne çıkaran bir çalışma olduğunu belirten Karaaslan, "Bazı mekanlar sahip...