26 / 05 / 2024

Yassıadadaki çalışmalar protesto edildi

Yassıadadaki çalışmalar protesto edildi

İstanbul Yassıada'da yapılacak otel ve kongre merkezinin çevreyi tahrip ettiğini savunan grup çalışmaların biran önce durmasını istedi.

Alamo Anıtı'nda yürütülen inşaat çalışmaları protesto edildi!

San Antonio kentinde koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına ve Alamo Anıtı'nda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarına karşı protesto gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada'daki çalışmaları inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada'da devam eden çalışmaları incelemelerde bulundu.

Bahçeşehir Göleti çalışmalarının devam etmesi protesto edildi!

Danıştay'ın iptal ettiği Bahçeşehir Gölet projesinde Belediye Başkanı'na verilen satış yetkisini kaldırmasına rağmen belediyenin çalışmalarına devam etmesi protesto edildi.

Yassıada'daki inşaat çalışmaları tahribata yol açtı!

Yassıada'da yapılan inşaat çalışmalarında tarihi Bizans manastırının yıkıldığı ortaya çıktı. Arkeologlar Derneği istanbul Şubesi, Yassıada'da devam eden inşaat çalışmalarının tarihi eserlere verdiği zararla ilgili bir rapor hazırladı.

Yassıada’daki inşaat çalışmalarında Bizans manastırı yıkıldı!

Yassıada’da başlayan inşaat çalışmalarında yüzlerce yıllık tarihi Bizans manastırının yıkıldığı ortaya çıktı.Kültür Bakanlığı’nın 2000’de hazırladığı raporda sağlam olduğu belirtilen yapılar iş makinelerince parçalandı.

Yassıada'daki yıkım çalışmaları protesto edildi!

İstanbul Yassıada'da yapılacak otel ve kongre merkezinin çevreyi tahrip ettiğini savunan grup çalışmaların biran önce durmasını istedi.

Kapadokya'da kazı çalışmaları devam ediyor!

Yassıhöyük ve Topakhöyük'teki bu yılki kazı çalışmalarında çok sayıda tarihi eserin yanı sıra, önemli kalıntılar ortaya çıkartıldı. Topakhöyük, Kapadokya tarihinin de yeniden şekillendirilmesinde önemli bir katkı sağlayacak.

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları protesto edildi!

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yıkıldığı Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, vadide sessiz yürüyüş yaptı.

Kapadokya Topakhöyük ve Yassıhöyük'te kazı çalışmaları devam ediyor!

Kapadokya Topakhöyük ve Yassıhöyük'te kazı çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık bin 250 metre uzunluğunda bir surla çevrili antik kentlerden birinde yürütülen kazıda ilk olarak Eski Hitit dönemine ulaşılması planlanıyor...

Ankara Yassıhöyük köyünde kazı çalışmaları tamamlandı!

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Yassıhöyük köyünde bulunan antik kentte yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bu yıl yapılan çalışmalarda 50 parça eser gün yüzüne çıkarıldı...

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali çalışmaları protesto edildi!

Mersin'e yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali çalışmalarının iptal edilmesi istemiyle ''insan zinciri'' oluşturan aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grup ile polis arasında, trafik akışının engellendiği gerekçesiyle arbede yaşandı.

Halikarnas Disco'ya inşaat yasağı geldi, çalışmalar devam ediyor!

Halikarnas Disco, 2 yılın ardından 18 Temmuz’da açılacak. Ancak Halikarnas’taki tadilat çalışmalarının izinsiz olduğu ortaya çıktı. Diskodaki inşaat faaliyetleri, inşaat yasağı başlamış olmasına rağmen son sürat devam ediyor

FSM ve Haliç köprüleri bakım çalışmaları azalarak sürüyor!

İstanbul’da FSM Köprüsü’ndeki bakım çalışmaları nedeniyle yaşanan çile, biraz azalarak da olsa sürüyor

Yassıadadaki çalışmalar protesto edildi Haberi

Yassıadadaki çalışmalar protesto edildi

İstanbul Yassıada'ya yapılacak otel ve kongre merkezi projesinin adayı tahrip ettiğini savunan bir grup, dün adaya çıkarma yaptı. Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak adlandırılan projenin Yassıada üzerindeki Ortaçağ'dan kalma Bizans eserlerini, askeri mahkeme binalarını ve hapishaneleri tahrip ettiğini iddia eden grup ile inşaat çalışanları arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada'ya Mesa İnşaat tarafından yapılan otel ve kongre merkezi projesinin tarihi eserlere zarar verdiğini savunan bir grup, dün Büyükada'dan kiraladıkları tekne ile hareket etti. Projenin sorumlusu Selim Rıdvan Güngör, yaptıklarının yasal olduğunu ve gerekli tüm izinlerin alındığını belirtti. 


"Ahlaka uygun değil" 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, "Burada yapılan hukuka uygun olabilir ama ahlaka uygun değildir. Bir gecede çıkan Torba Yasa ile hukuku kendilerine göre düzenlediler....