08 / 05 / 2024

Yassıadadaki otel arkeolojik kalıntılara zarar veriyor

Yassıadadaki otel arkeolojik kalıntılara zarar veriyor

Yassıada'daki otel inşaatının adadaki arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini belirten Adalar Savunması tarafından yapılan açıklamada, "Davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada'da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır" denild

İstiklal Caddesi'ndeki Afrika Han otel olacak!

İstanbul'un ‘korunması gerekli tescilli arkeolojik tarihi sanat değeri olan yapılar’ listesinde bulunan Afrika Han, 168 odalı otel oluyor. 

Phaselis Antik Kenti'ndeki otel projesi iptal edildi!

Kemer Beydağları Olimpos Milli Park sınırları içinde kalan ve bir kısmı da birinci derecede arkeolojik sit olan 180 bin metrekarelik alandaki otel projesiyle ilgili tahsisi iptal eden yerel mahkemenin kararı, Danıştay tarafından da onandı.

Datça'daki kaçak otel yıkımına iptal kararı!

Muğla’nın Datça ilçesinde doğal ve arkeolojik SİT alanı içerisinde ruhsatsız olarak inşa edilen ve dört kez mühürlenen otel binası bugün yıkılacaktı. Ancak, Muğla 1’inci İdare Mahkemesi ise dün son dakikada yıkım kararını durdurdu.

Yassıada projesinde son durum!

Yassıada’nın (Demokrasi ve Özgürlükler Adası) imara açılması ile birlikte 2015’te başlatılan otel ve kongre merkezi inşaatı, tüm hızıyla devam ediyor. 

Yassıada'da yapılaşma devam ediyor!

Yassıada'da, betonlaşma ve tabiat katliâmı ile geri dönülmesi imkânsız tahribata sebep olduğu bildirildi. Yassıadadaki katliâmla ilgili çalışmalar yapan grup, Adalarda başlayan tabiat katliâmı ile ilgili gelinin durumu anlatan bir rapor yayınladı.

Yassıada'da yeşil tartışması!

Otel ve kongre merkezi inşaatı yapılan Yassıada’nın son görüntüsü tartışma yarattı. Uçaktan çekilen fotoğrafta yeşil dokunun kaybolduğu ortaya çıktı. Projeyi üstlenen MESA, bir açıklama yaptı...

Yassıada'da ek inşaat alanları oluşturuldu!

Yassıada’da talanın boyutları ortaya çıktı. 1. derece doğal ve tarihi sit, III . derece arkeolojik sit alanı olan Yassıada’da otel ve kongre merkezi inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Yassıada’nın imara açılması durduruldu!

AKP hükümetinin otel ve eğlence merkezi açmak istediği Yassıada’nın imara açılması mahkeme kararıyla durduruldu.

Yassıada'daki yıkım çalışmaları protesto edildi!

İstanbul Yassıada'da yapılacak otel ve kongre merkezinin çevreyi tahrip ettiğini savunan grup çalışmaların biran önce durmasını istedi.

Yassıada'daki otel inşaatı arkeolojik kalıntılara zarar veriyor!

Yassıada'daki otel inşaatının adadaki arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini belirten Adalar Savunması tarafından yapılan açıklamada, "Davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada'da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır" denild

Yassıada'da başlatılan otel inşaatı yasadışı mı?

Yassıada'daki otel inşaatı adadaki arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini belirten Adalar Savunması tarafından yapılan açıklamada, "Davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada'da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır" denildi.

Yassıhöyük Kazısı başlıyor!

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören Köyü sınırları içerisinde kalan Ovaören arkeolojik yerleşim alanı içerisindeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümüne 1 Ağustos 2015 tarihinde başlanacağı bildirildi.

Yassıada'nın otel ve kongre merkezini Mesa inşa edecek!

Yassıada, 'Özgürlük ve Demokrasi Adası' olacak. Üst düzey devlet adamlarının ağırlanacağı adada inşa edilecek olan otel ve kongre merkezin müteahhitlik görevini ise Mesa üstlendi.

Yassıadadaki otel arkeolojik kalıntılara zarar veriyor Haberi

Yassıadadaki otel arkeolojik kalıntılara zarar veriyor

Yassıada’da yapımı devam eden otel inşaatının arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini bildiren “Adalar Savunması” konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Adalarımızı, ‘demokrasi ve özgürlük adası’ yapıyoruz görüntüsü altında 5 yıldızlı oteller, marinalar, lokantalar, pasta salonları, kafeteryalar, gece kulüpleri, kuaförler, helikopter pistleri, eğlence salonları ve otoparklarla doldurmayı hedefleyenler, tarihimizi ve kültürümüzü yok edenler, arkeolojik değerlerimizi talan edenler tarih ve insanlık önünde suç işliyorlar” ifadeleri kullanıldı.


‘İNŞAATLAR YASADIŞIDIR’

Adalar Savunması’nın açıklamasında Yassıada ve Sivriada’da yürütülen inşaatlarla ilgili şu tespitlere yer verildi: Sivriada ve Yassıada hakkında Adalar halkının takipçisi olduğu davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada’da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır.Yassıada ve Sivriada’nın imara açılmasının doğal ve kültürel yaşam için geri dönülmesi mümkün olmayan sonuçları olduğu mahkemelere sunulan çeşitli bilirkişi raporlarıyla...