10 / 05 / 2024

Yassıbağ imar 2017

Yassıbağ imar 2017

Kocaeli Yassıbağ kentsel gelişim alanında yapılan şuyulandırma çalışması sonrası tapuların dağıtım için hazır olduğu açıklandı. 

Kadıköy Tuğlacıbaşı imar planı tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Tuğlacıbaşı Mahallesi, 1262 ada, 52 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 26.08.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Beykoz’da imar ofisi hizmete açıldı!

İstanbul Beykoz Belediyesi, Çavuşbaşı imar planları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için “İmar İletişim Merkezi”ni hizmete açtı. 

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

Malatya'da imar barışına 24 bin 535 kişi başvurdu!

31 Aralık 2017 yılından önce yapılan yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Malatya’da şimdiye kadar 24 bin 535 kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Karadeniz'de imar barışı başvuruları 800 bini aştı!

31 Aralık 2017'den önceki kaçak yapılara yasallık kazandırmak için hayata geçirilen imar barışı uygulamasına Karadeniz'den başvuru yapanların sayısı 800 bini aştı.

İmar barışı başvuruları ne zaman sona erecek? 

İmar affı başvuruları alınmaya devam ediyor. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olan ruhsatsız binaları kapsayan Yapı Kayıt Belgesine ilişkin başvuruların 31 Ekim'de sona ermesi bekleniyordu süre uzatıldı. Peki, imar barışı başvuruları ne zaman sona erecek? 

İmar barışı başvuru süresi uzatılacak mı?

İmar affı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu da çözülüyor. Peki, 31 Aralık 2017 öncesinde yapılan yapıların faydalanabileceği imar barışı başvuru süresi uzatılacak mı?

İmar barışına kimler başvuracak?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış tüm yapılar imar barışı kapsamında kayıt altına alınıyor. Başvurular e-devletten yapılabiliyor. Peki, imar barışına kimler başvuracak?

İmar barışı kayıt başvurusu ve sorgulama!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor..

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

Sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

Yassıbağ imar 2017 Haberi

Yassıbağ imar 2017

Kocaeli Yassıbağ kentsel gelişim alanında yapılan şuyulandırma çalışması sonrası tapuların dağıtım için hazır olduğu açıklandı. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; İzmit Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden verilen bilgi kapsamında 66 hektarlık alanda yapılan ve 371 kişiyi ilgilendiren imar planları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı.

Onayın ardından söz konusu yerlerin tapularının tescillendiğini söyleyen yetkililer “ önümüzdeki günlerde tapuların dağıtımı başlayacak. Detaylı bilgi almak isteyenler Emlak İstimlak Müdürlüğümüzü arayabilirler” şeklinde açıklama...