05 / 05 / 2024

yat için Mavi kart

yat için Mavi kart

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yayımladığı genelgeyle, denize atık dökülmesini önlemek amacıyla tüm gezi ve spor amaçlı kullanılan yatların gelecek yılın sonuna kadar mavi kart uygulamasına geçmesini zorunlu tuttu...

Ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı! Bu rakamdan alın!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik haftanın dördüncü işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcılar altın almalı mı, satmalı mı sorusunun yanıtını araştırırken ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı...

DAP Yapı, 2015 yılı için 700 milyon liralık yatırım planlıyor!

Projeleriyle adından söz ettiren DAP Yapı, 2015 yılı için 700 milyon liralık yeni yatırım planlıyor. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, geliştirdikleri projelere ilişkin bilgiler verdi.

Obahan Obaoğlu: Enerji yatırımları için verilen süre yeterli değil!

Elektrik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Obaoğlu, 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda yaptığı konuşmasında enerji yatırımlarında ön lisans için verilen sürenin yeterli olmadığını belirtti.

Enerji yatırımları için verilen süre yeterli değil!

Enerji yatırımlarında 24 ile 36 ay arasında ön lisans izin sürecinin söz konusu olduğunu ifade eden Obaoğlu, bu sürenin gerekli izinleri almak için yeterli olmayabileceğini, bunun da kendilerinde kaygıya neden olduğunu söyledi.

Katma değeri yüksek plastik üretimi için stratejik yatırımlar desteklenmeli!

plaÜretim kapasitesi ile Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üreticisi konumundaki sektör, buna rağmen sahip olduğu potansiyeli tam olarak değerlendiremiyor.Katma değeri yüksek plastik üretimi için stratejik yatırımlar desteklenmeli.

ÇED turizm tesisleri ve yat limanları için değişikliğe gidiyor!

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliği değişiklikliğinin detaylarına ulaştı. AB'ye uyumlu hale getirilen ÇED yönetmelik taslağıyla, turizm tesisleri ve yat limanları için önemli bir değişikliğe gidiliyor.

Bursa’da 7 firma enerji yatırımları için 405 milyon liralık teşvik aldı!

Otomotiv ve tekstil sektörlerinde öne çıkan Bursa’da bir yıl içinde 7 firma enerji yatırımları için 405 milyon liralık teşvik aldı. Bursalı firmalar ağırlıklı olarak rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına talip oldu

İBB ulaşım yatırımları için 5 milyar TL bütçe ayırdı!

Gelecek yıl İstanbul'un Anadolu yakasındaki raylı sistem yatırımlarına ağırlık verilecek. Anadolu yakasındaki raylı sistemler için 1.188.528.000 TL bütçe ayrılırken, Avrupa yakası için ise 832.591.000 TL ayrıldı.

Bulgaristan'daki Türk yatırımları için 3 Türk ticari teşkilatı birleşti!

Bulgaristan’da Türk yatırımlarını canlandırmak için düğmeye basıldı. 3 Türk ticari teşkilatı Türk büyükelçiliği bünyesinde tek çatı altında toplandı. Hedef, ticaret hacmini 5.2 milyar doların üzerine çıkarmak...

Keskin Color yeni fabrika yatırımı için düğmeye bastı!

1970’lerden 1990’ların ortasına kadar tebrik kartı, poster ve takvim basıp satan Keskin Color, sonradan girdiği defter imalatıyla kırtasiye devi oldu. Firma, yeni fabrika yatırımı için düğmeye bastı.

Ordu'da dört ayrı ulaşım projesi için 1.4 milyar liralık yatırım yapıldı!

Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havalimanının yapıldığı Ordu'da dört ayrı ulaşım projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yaklaşık 1 milyar 400 milyon liralık yatırım yapıldı

Adana'da restorasyon çalışmaları için 1 yılda 85 milyon TL yatırım yapıldı!

Adana İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yapımı devam eden kent müzesinin ve tarihi ören yerlerinin restorasyon çalışmaları için son bir yılda 85 milyon TL yatırım yapıldığını ifade edildi.

Terrace Doğa’da yatırım ve yaşam için son villalar!

Zekeriyaköy’de, İnanlar deneyimi ile tamamlanan Terrace Doğa’ya yoğun ilgi devam ediyor. Yaşamın geçtiğimiz ay başladığı Terrace Doğa, yatırım yapmak veya yaşamak için ideal bir proje...

yat için Mavi kart Haberi

yat için Mavi kart

Yük ve balıkçı gemileri de 2015'in sonuna kadar sisteme dahil olacak. Mavi kartı bulunmayan veya atığını alım noktalarına boşalttığını belgelendiremeyenlere, 10 bin lirayı aşkın cezai işlem uygulanacak


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yayımladığı genelgeyle, denize atık dökülmesini önlemek amacıyla tüm gezi ve spor amaçlı kullanılan yatların gelecek yılın sonuna kadar mavi kart uygulamasına geçmesini zorunlu tuttu.


Mavi kartı bulunmayan veya atığını alım noktalarına boşalttığını belgelemeyen yat sahiplerine, 10 bin lirayı aşkın cezai işlem uygulanacak.


Yolcu ve balıkçı gemileri ile yat atıklarının denize dökülmesinin önüne geçmek isteyen Bakanlık, yayımladığı genelgeyle, atıkların online izlenmesini sağlayacak mavi kart uygulamasını gezi ve spor amaçlı yatlarda zorunlu hale getirdi. Bu amaçla kullanılan gemiler, gelecek yılın sonuna kadar mavi kart uygulamasına geçecek.


Yine aynı tarihe kadar, bu gemilerin bağlandığı balıkçı...