07 / 07 / 2024

yat satışı

yat satışı

Küresel ekonomik kriz, tüm dünyada gelir dağılımındaki uçurumu tetiklerken Türkiye'de tekne ve yelkenlilere olan talep artışı, marinalarda bağlı tekne sayısının ikiye katlanması dikkat çekti. Tekne bir yatırım aracı olurken siparişlerin teslim tarihleri 2024'e kadar uzadı.

Uluslararası yatırımcıya konut satış fiyatı 273 bin dolara çıktı!

2024'ün 2. çeyreğini kapsayan GİGDEKS 13 verilerine göre uluslararası yatırımcıya ortalama konut satış fiyatı, 273 bin 233 dolar seviyelerine çıktı. Söz konusu bu rakam, GİGDEKS 8’den sonra en yüksek fiyat olmasıyla dikkat çekti.

Kaya Holding'den ilk yurt dışı otel yatırımı! Londra'daki Great Northern Hotel'i satın aldı! 

Kaya Turizm Grubu, yurt dışındaki ilk yatırımını Londra'nın en prestijli bölgelerden olan King's Cross'ta yer alan Great Northern Hotel'i satın alarak yaptı. 

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Kıbrıs'taki inşaat sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek 'yap-sat' işleyişinin bittiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını belirtti.

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Geçen yılın ayını ayında Başkent’te 11 bin 196 konut satılmıştı. TÜİK konut satış verilerine göre Ankara’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 20 civarında düşüş gerçekleşti. Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor. 

2024 Nisan'da yabancıya gayrimenkul satışından 452 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye 2024 yılının Nisan ayında toplam 1.3 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 452 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. 

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmak isteyenler için çok önemli bir uyarı geldi. İşte Mert Başaran'ın çok konuşulacak açıklamaları...

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın etti! Altınlar kapış kapış satılıyor! Reşat altını ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatlar

Altına talep her geçen gün artıyor. Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ederken, altınlar kapış kapış satılıyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı altın fiyatları.

Kripto fenomeninden çok konuşulacak açıklama: Evini satıp BIST yatırımı yapan biri dolar bazlı yüzde 49 getiri elde etti

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda evini satıp BIST yatırımı yapan birinin dolar bazlı yüzde 49 getiri elde ettiğini açıkladı. 

Yabancıya gayrimenkul satışından ilk çeyrekte 796 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye yılın ilk çeyreğinde toplam 1.5 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 796 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte detaylar...

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Hangi yatırımcılar konutunu satıyor?

Milyonlarca konu sahibi çeşitli sebeplerden dolayı konutlarını satılığa çıkarıyor. Peki hangi yatırımcılar konutunu satıyor? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci kimlerin konut sattığını 3 maddede açıkladı. 

yat satışı Haberi

yat satışı

Yatlara ve yelkenlilere talebin iki katına çıktığı ve marinalarda doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığı bildirildi. Independent Türkçe'ye konuşan uzmanlar bu durumun öncelikli nedenlerinden birinin pandemi olduğunu belirtirken, bir diğer neden ise bir dönem cipe binme hevesi ya da tablo alma hevesi gibi şimdi de tekne alma modasının yaygınlaştığını belirtiyor.

Tekne sayısı 28 binden 40 bine çıktı

Yat üreticisi Azimut Benetti'nin grup şirketlerinden Benetti'nin Ticari Genel Müdürü (CCO) Sebastiano Fanizza'ya göre yatlara ilgi, salgın sonrası psikoloji nedeniyle attı. Fanizza, sıfır ve ikinci el piyasada Türk talebinin iki katına çıktığını söyledi. Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Sevi ise satılık ve kiralık tekne talebinde pandemiden önceki rakamları üstüne çıkıldığını belirtti.  Klasik Tekneler Platformu Başkanı Işık Aylan ise pandemiden önce...