02 / 09 / 2024

Evlerini satıp mevduata yatıranlar pişman olacak! Uzman isim uyarıyor! Tekrar o evleri geri alamayacaksınız!

Evlerini satıp mevduata yatıranlar pişman olacak! Uzman isim uyarıyor! Tekrar o evleri geri alamayacaksınız!

Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, faiz oranlarının yüksek olması yatırımcıları konut alımından uzaklaştırdığını söyledi. Özlü 'evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler dikkat etsin.' uyarısında bulundu.



Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, “Faiz oranlarının yüksek olması yatırımcıyı konut alımından uzaklaştırdı. Ancak evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler dikkat etsin. Faizler düştüğünde konut fiyatları tekrar yükselişe geçecek. Sattıkları evi almaları zor olabilir” dedi.

FAİZ ORANLARI YATIRIMCILARI CEZBEDİYOR

Konutun yatırım aracı olmaktan çıktığını söyleyen Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, “2020 yılından sonra fiyatlar şişti. Örneğin 10 milyon TL’lik ev 15 milyon TL’den satışa sunuluyordu, bunun nedeni de öncelikle Pandemi, sonradeprem, akabinde yabancıların Türkiye’yi tercih etmesiydi.

O zamanlar alıcı çoktu. Bir dönem bundan dolayı da satıcılar istedikleri müşteriyi bulabiliyorlardı ve bundan dolayı da inanılmaz fiyatlar yukarıya balon şeklinde çıktı. Bu süreç bitti ve sonra piyasa aslında gerçekte olması gereken fiyatlara düştü. Yani o 15 milyon TL istenilen evler 10 milyon TL’lere düştü. Tabii ki mevduat faizinin yüksek olması da çok büyük bir etken.

Ev alacağıma paramı mevduat faizine yatırırım dedi yatırımcı ve bunu tercih etti. Bundan dolayı da inanılmaz şekilde satışlar durdu” diye konuştu.

 Evlerini satıp mevduata yatıranlar pişman olacak! Uzman isim uyarıyor! Tekrar o evleri geri alamayacaksınız!

EV FİYATLARI YÜKSELECEK

KPMG tarafından yayımlanan rapora göre; inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yüzde 59,4’ü herhangi bir kısıtlayıcı faktör olmadığını belirtirken, finansman sorunları yüzde 30,2 ile girişimleri sınırlayan en büyük faktör olarak öne çıktı.

Talep yetersizliği ise yüzde 15,8 ile ikinci sırada yer aldı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Gamze Özlü, “Bu banka faizleri şu anda yüzde 55 civarında, yüzde 25-yüzde 30’lara bir şekilde düşecek. O zamanlar ev fiyatları çıkacak. Yani benim söyleyebileceğim evi satıp faize koymayın, Sonra almak çok zor olacak, gerçek bu” dedi.

Konut fiyatları maliyetin altına düşerse ne olur? 

Konut sektöründe kriz derinleşiyor! İlan çok, alıcı yok...

Konut fiyatları dolar bazında her gün eriyor fakat alıcı yok!

Geri Dön