02 / 09 / 2024

Konut fiyatları maliyetin altına düşerse ne olur? 

Konut fiyatları maliyetin altına düşerse ne olur? 

Yüksek konut fiyatlarından dolayı ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar fiyatları gerilemesini bekliyor. Peki konut almak için en doğru zaman ne zaman? Konut fiyatları maliyetin altına düşerse ne olur?



Konut fiyatları milyonlarca kişinin odağında yer alıyor. Vatandaşlar yüksek piyasa koşulları altında ev almak için doğru zamanı bekliyor. Konut fiyatolarındaki fiyat artışları ve yüksek faiz oranları vatandaşın ev almasına engel oluyor. Peki konut almak için doğru zaman ne zaman? Ne zaman konut alalım? Ekonomist Selim Somçağ sosyal medya hesabından konut piyasasını değerlendirerek, fiyatların nasıl olacağını açıkladı.

Uzmanlar son günlerde konut fiyatlarının gerilediği ve elinde nakiti olanlar için alım fırsatının doğduğunu belirtiyor. Milyonlarca konut satılmayı beklerken, konut fiyatlarının maliyetin altına düşeceğini söyleyen Ekonomist Selim Somçağ 'gazozla konutu karıştırmayın' diyerek açıklamalarda bulundu.

Somçağ, sosyal medya hesabı X'ten 'konut fiyatolarının maliyetin altına düşer ve inşaatçı batarsa bu konutlar yok olmaz, damping satışa gider.' dedi. İşte Somçağ'ın sosyal medya hesabı x'ten yaptığı o paylaşım...

Selim Somçağ @selimsomcag

Konut fiyatlarının maliyetin altına düşmeyeceğini sanıyor, çünkü gazozla konutu karıştırıyor.Gazoz fiyatı maliyetin altına inerse fabrika üretimi durdurur, gazoz bulunmaz. Ama yeni konut fiyatı maliyetin altına iner ve inşaatçı batarsa bu konutlar yok olmaz, damping satışa gider.

Alıntı
Burak Uyar@burakuyar4

Bu arada konut fiyatlarının, güncel imal maliyetlerin altında ya da hemen hemen aynı tutarlarda olduğu bölgelerde, nakiti olanlar için uygun firsatlar da oluşuyor.. Ekstrem örnekler olabilir tabii ki...
 

 

Ankara'da kiralar uçtu! Ankara'nın 4 ilçesinde kiralar 20 bin lirayı geçti...

Konut piyasasında indirimler başladı ama 'tık yok' diyen ünlü gazeteci tarih vererek açıkladı! Daha kötüsü geliyor

Satılık konutlarda bölgelere göre taban ve tavan fiyat belirlensin!  

Geri Dön