30 / 08 / 2024

Konut fiyatları dolar bazında her gün eriyor fakat alıcı yok!

Konut fiyatları dolar bazında her gün eriyor fakat alıcı yok!

Konut sahibi olmak isteyenler konut fiyatlarının normale dönmesini bekliyor. Vatandaşlar 'konut almak için doğru zaman mı?' sorusunu araştırırken Endüstri Mühendisi Kürşad Bucak, daire fiyatlarının dolar bazında düşüşe geçtiğini fakat alıcısının olmadığını açıkladı.



Konut piyasasında ev fiyatların yükseldiği haberlerine karşılık Endüstri Mühendisi Kürşad Bucak 'inanmayın' diyerek açıkladı. Bucak konut fiyatlarının dolar bazında gerilediğini fakat alıcı olmadığını söyledi. 

Bucak, konutta fiyatı alıcının belirlediğini belirterek,  yüksek faiz ortamı devam ettiği sürece ve kur da atak olmadığı müddetçe dolar bazlı olarak konut fiyatlarınının erimeye devam edeceğinin altını çizdi.

Bucak, sosyal medya hesabından  konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Konut almak isteyenlere konut fiyatları yükseldi diyenlere inanmamaları konusunda uyarıda bulunan Bucak konut sahibi olmak isteyenlere seslendi.  İşte Bucak'ın X hesabından yaptığı o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kürşad BUCAK  @kursadbucak
Bu saçmalıklara inanmayın. Daire fiyatları borsacıların tabiriyle pump yaptı ve dolar bazında her gün eriyor, alıcı da yok. Fiyatı alıcı belirler. Hekts ın 2,5 dolardayken alıcısı çoktu. 30 cente indi alıcı yok. Faizler bir anda pata küte inmeyecek yüksek faiz ortamı (%25 üstü politika faizi) en az bir yıl devam edecek. Yüksek faiz ortamı devam ettiği müddetçe kur da atak olmadığı müddetçe dolar bazlı olarak konut fiyatları erimeye mahkum.

 

3 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? Konut kredisi ile ev almak isteyenler dikkat! Faizler güncellendi!

Konut piyasasında indirimler başladı ama 'tık yok' diyen ünlü gazeteci tarih vererek açıkladı! Daha kötüsü geliyor

Arsa fiyatları son 1 yılda yüzde 63 arttı, talep Anadolu’ya kaydı

Geri Dön