04 / 05 / 2024

Yatağanda tarihi cami

Yatağanda tarihi cami

Define avcıları tarafından talan edilen Yatağan'ın Bozüyük Mahallesindeki yaklaşık 500 yıllık tarihi cami, han ve de köprü restore edilerek turizme kazandırılması için gerekli destek verilecek...

Euro tarihi rekorunu yeniledi!

Euro/TL kuru geçtiğimiz günlerde ulaştığı 21,050 TL seviyesindeki tarihi rekorunu yenileyerek, 21,0531 ile yeni rekora imza attı. Euro şu anda da yukarı yönlü hareket ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda yoğun enflasyon baskısı altında olan Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi. Erdoğan, önümüzdeki Şubat- Mart aylarında enflasyonu kontrol altına alacaklarını söyledi.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Yatağanda tarihi cami Haberi

Yatağanda tarihi cami

Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında ordunun dinlenmesi ve ibadetini yapması için yaptırılan yaklaşık 500 yıllık tarihi dokularda incelemelerde bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, eski eserlerin gün yüzüne çıkartılarak turizmin hizmetine sunulması için gerekli desteği verecek.


Restotore edilecek Muğla Valisi Amir Çiçek, "Caminin ilk yapıldığı günlerdeki güzelliğine kavuşturulması için çalışmalara başlandı. 


Tarihi yapımn restorasyonu için Muğla Anıtlar Kurulundan röleve ve restorasyon projeleri geçirildi. Peyzaj ve elektrik projeleri tamamlandı. Tarihi yapılar, Muğla Valiliği Kültür Katkı Fonu'ndan aktanlan 1 milyon 195 bin lira ödenekle restore edilerek turizme kazandırılacak" dedi. Stratonikeia antik kenti kazı başkanı Bilal Söğüt ise, Kanuni Sultan Süleyman'ın 1521'de Bozüyük'ten geçerek Rodos seferine çıktığını, 1525'te aynı güzergâhtan İstanbul'a döndüğünü belirterek, "Rodos seferi esnasında bu handa 36 bin kişi konakladı. 

Konaklama esnasında askerlerin...